Šport > Nogomet
17 ogledov

Olimpija ni ponovila napake Maribora

olimpija bohemians evropska liga 2011 Boštjan Tacol
Maribor je zanesljivo dobil derbi z Muro, za katero je bil to prvi spomladanski poraz. Olimpija je v nedeljo v Kranju slavila z 2:0 in ni ponovila napake vijoličastih, ki so v prvem spomladanskem kolu klonili na Gorenjskem. Na prvi tekmi kola je HiT Gorica z zadetkoma Vita Pluta ugnala Domžale.

Olimpija je v tretjem spomladanskem kolu prišla še do tretje zmage. Zmaji so tokrat z ne preveč prepričljivo igro, saj jih je Triglav v kar nekaj delih tekme nadigral, slavili v Kranju z 2:0. Ljubljančani so si v Kranju že v uvodu tekme hitro priigrali nekaj (pol)priložnosti, v deseti minuti pa je svoj 18. zadetek v sezoni zabil Dare Vršič, potem ko se je žoga po gneči v kazenskem prostoru in strelu Sretena Sretenovića odbila točno na glavo najboljšega strelca lige. Gostje bi v nadaljevanju še povečali prednost, a niso bili dovolj natančni. Domači so zapretili ob koncu prvega polčasa, vendar niso našli poti mimo Elvisa Džafića. Drugi polčas so bolje začeli Kranjčani, ki so imeli pobudo, a nevarnejšega strela proti gostujočim vratom niso poslali. V 60. minuti je v dvoboju s Sretenovićem v kazenskem prostoru Olimpije padel Anže Jelar, toda sodnik Bojan Mertik se ni odločil za najstrožjo kazen. Siniša Brkić je ob koncu poskušal vse, da bi prišel do izenačenja in v igro poslal tudi Gambijca Ousmana Kolija, ki je debitiral v slovenski prvoligaški konkurenci. Toda domačim se to ni obrestovalo, še več, v sodniškem dodatku je Anej Lovrečič z roba kazenskega prostora s "pomočjo" enega domačih nogometašev postavil končni izid. Olimpija se je Mariboru tako znova približala na 12 točk zaostanka.

Mura brez možnosti v Ljudskem vrtu

Mariborčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec in po nekaj uvodnih ne dovolj dobrih poskusih Etiena Velikonje in Dejana Mezge v 23. minuti le povedli. Goran Cvijanović je namreč z roba kazenskega prostora dan po podpisu nove pogodbe šestič v tej sezoni zadel tekmečevo mrežo. Kmalu zatem je znova poskusil Velikonja, vendar bil premalo natančen, zatem pa sta poskusila še Cvijanović in Aleksander Rajčević, a tudi onadva neuspešno. V 44. minuti pa so vijoličasti povsem zasluženo le podvojili prednost, ko je z roba kazenskega prostora lepo zadel Agim Ibraimi.

V drugem polčasu so po pričakovanju napadalneje zaigrali tudi gosti in si v 50. minuti priigrali prvo priložnost, vendar je poskus Nusmirja Fajića Jasmin Handanović zaustavil. Bolj natančen pa je bil znova Ibraimi v 66. minuti, ko je Aleša Luka premagal z močnim strelom z dobrih 30 metrov. S tem je bila tekma tudi dokončno odločena. Deset minut pozneje so se sicer tudi gostujoči nogometaši in navijači veselili zadetka, ko je bil po kotu Timoteja Dodleka z glavo zabil Fajić. Ta je zapretil tudi še v 86. minuti, vendar je mariborski vratar žogo odbil, minuto zatem pa je znova sprožil Ibraimi, a je takrat Luk z nekaj težavami žogo ukrotil.

Vito Plut mož odločitve v Domžalah

Tekmo v Domžalah so bolje začeli Novogoričani ki so v uvodnih minutah nanizali nekaj obetavnih akcij. Po dvajsetih minutah pa so se "prebudili" tudi domači, a ne eni ne drugi niso bili dovolj natančni v zaključku akcij. V 32. minuti pa so zadeli gosti. Rok Buzeti je imel na levi strani veliko časa, z globinsko podajo je v kazenskem prostoru našel Vita Pluta, ki je nekoliko z desne strani zadel spodnji kot domžalskih vrat. Goričani so vodstvo podvojili v 51. minuti, ko je Vojko Goričan pokazal na belo točko. V dvoboju s Hanžičem je v kazenskem prostoru po podaji Gorana Galešića s prostega strela padel Welle Ndiaye, glavni delivec pravice je sicer sprva pokazal na prekršek Novogoričana, nato pa vendarle na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Plut .V izdihljajih tekme je domačim uspelo le še zabiti častni zadetek, Saša Aleksander Živec si je lepo priigral strel na levi strani kazenskega prostora in zabil častni gol.

Slovenska liga, 24. kolo:

Domžale : HiT Gorica 1:2 (0:1)
Živec (90); Plut (32, 51/11-m)
RK: Knezović (89/Domžale)

Rudar Velenje : CM Celje 1:1 (1:0)
Trifković (31); Centrih (51)
RK: Bakarić (29/Celje)

Nafta Lendava : Luka Koper 1:2 (0:0)
Zelko (51); Handanagić (71), Đukić (79)

Maribor
: Mura 05 3:1 (2:0)
Cvijanović (23), Ibraimi (44, 66); Fajić (76)

Triglav : Olimpija Ljubljana 0:2 (0:1)
Vršič (10), Lovrečič (94)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.