Šport > Nogomet
50 ogledov

Olimpija odhaja po Velikonjo

(Foto: Anže Petkovšek)
1/9
Žurnal24 main
Franci Zavrl pravi, da pri Olimpiji da ne bodo tolerirali šovinističnih izpadov navijačev in si bodo vzeli čas za izbiro novega trenerja. V petek se odpravlja v Novo Gorico na pogovore o Etienu Velikonji.

Podpredsednik nogometnega kluba Olimpija Ljubljana Franci Zavrl je predstavil načrte kluba za prihodnost, javnosti predstavil novo okrepitev v dresu zeleno-belih Milana Anđelkovića ter ostro pograjal vedenje nekaterih navijačev na nedeljski tekmi proti Kopru. Nogometaši ljubljanske Olimpije so v šestem kolu Prve lige v nedeljo izgubili proti Luki Koper z 1:2, nato pa dan pozneje ostali brez športnega direktorja Simona Sešlarja. Po njegovem slovesu je moštvo zapustil tudi trener Safet Hadžić, govorilo pa se je tudi, da bo zmaje zapustil še branilec Damjan Ošlaj. "Ošlaj trenira z ekipo, novega trenerja še iščemo, Sebastijan Cimerotić opravlja rehabilitacijo, ko bo povsem pripravljen, se bo spet vrnil v ekipo. Za zdaj je nova okrepitev Milan Andjelković, povem pa vam lahko, da se pogovarjamo še z vsaj sedmimi akterji. Pri izbiri trenerja ne bomo hiteli, saj ga iščemo dalj časa, mislim, da bo to slovenski strokovnjak, ki bo delil vizije, tako finančne in športne kot tudi osebnostne, s klubom Olimpija, ni izključeno, da bo to tujec s slovenskim pomočnikom. Novega športnega direktorja ne bomo iskali," je povedal podpredsednik Zavrl.

 

"Po optimističnih napovedih bomo za odškodnine zapravili okrog 600 tisoč evrov, realno pa med 100 in 150 tisoč," je še dejal Franci Zavrl in dodal: " V petek se odpravljam v Novo Gorico na pogovore o Etienu Velikonji, tudi seicer pa v zadnjih dneh veliko uporabljam telefon v zvezi z morebitnimi okrepitvami." Še to: Olimpija je z 11-dnevno zamudo izplačala julijsko plačo. Da so evri zamujali se je zgodilo šele drugič v zadnjem letu.

Slednji si je za glavno nalogo zadal na stadion v Stožicah pripeljati čim več gledalcev. "Vemo, da je to dolgoročna zgodba, a že na nedeljski tekmi se je videlo, da ljudje podpirajo Olimpijo. Tekmo si je ogledalo 6000 gledalcev, naš cilj je, da imamo na vsaki tekmi v povprečju vsaj 4000 ljudi. Tudi zato bomo pripravili obrobno dogajanje ob vsaki tekmi, 10. septembra bo zaživela tudi nova uradna spletna stran, kjer se bodo podporniki kluba lahko registrirali in nato izražali pripadnost klubu. Priznam, da se tukaj v tem primeru veliko učimo od NK Maribora, želimo si bazo 12 tisoč navijačev, ki bi bili del velike Olimpije v nastajanju," je povedal Zavrl in dodal, da je proračun kluba za sezono 1,5 milijona evrov, vendar bo na koncu prav gotovo znašal nekaj čez dva milijona, obveznosti do igralcev pa so z zamudo zdaj povsem poravnane.

Desna roka predsednika Izeta Rastoderja je še dejal, da nedavni šovinistični izpadi organizirane druščine navijačev ne spadajo na in ob igrišče in da tega v prihodnje ne želi več slišati. Je pa pozitivno sprejel enega od predlogov navijačev, vodstvo kluba bo tako v prihodnje na tekmah nudilo tudi banane.

"Želel sem si v Olimpijo, to je zame klub, za katerega sem goreče navijal v otroštvu in vodstvu bi se rad zahvalil za ponujeno priložnost, za izpolnitev sanj," je ob predstavitvi dejal Andjelković, njegov prestop pa z izjemo trajanja pogodbe ostaja poslovna skrivnost. Izbral si je dres s številko 13, za Olimpijo pa lahko uradno igra od jutri naprej. Prvo priložnost bo imel že v nedeljo, ko se bo Olimpija v Domžalah pomerila s Primorjem. Pozitiven pristop k igri napoveduje tudi kapetan David Kašnik: "Glavno je, da nam igra steče. Predvsem moramo izhajati iz drugega polčasa proti Kopru, ko smo pokazali, da znamo biti agresivni. Rad bi se zahvalil dosedanjemu trenerju Hadžiću, ki je veliko naredil za klub, a v športu je tako, da eni odhajajo, drugi prihajajo. Želim, da že v nedeljo dosežemo lep rezultat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.