Šport > Nogomet
26 ogledov

Olimpija po preobratu do zmage

NK Olimpija NK Maribor
1/30
Anže Petkovšek
V prvi polfinalni pokalni tekmi je Olimpija doma z 2:1 premagala Maribor.

Na tekmi v Stožicah je Olimpija iskala pot iz krize, dolgo pa je kazalo, da je tudi tokrat ne bo našla. Mariborčani so namreč povedli na začetku drugega polčasa, ko je v kazenski prostor vtekel Dare Vršič in po prejeti podaji poslal žogo v mrežo za 0:1.

Nogometaši Olimpije so bili več pri žogi, a so bili njihovi napadi jalovi vse do 81, minute, ko je neodločnost gostujoče obrambe izkoristil Leon Benko. Ta je žogo ob Marku Šulerju najprej sprejel s prsmi, nato pa jo je s škarjicami poslal v mrežo za 1:1. Že štiri minute kasneje je bil isti igralec najbolj spreten pred golom, ko je nekoliko srečno okroglo usnje še enkrat spravil čez golovo črto za končnih 2:1.

Na dvoboju je sicer prva resneje zagrozila Olimpija. Na robu šestnajsterca je v 14. minuti nevarno streljal Denis Klinar, z odlično obrambo pa se je izkazal mariborski vratar Matko Obradović. Žoga se je po njegovi paradi sicer odbila do Benka, ki je streljal z glavo, a je Obradović v drugo ujel žogo.

Na drugi strani se je še pred polovico polčasa izkazal tudi Rok Vodušek, ko je z desne strani kazenskega prostora sprožil Luka Zahović, ljubljanski vratar pa je ubranil z nogo. To sta bili tudi edini pravi priložnosti v prvem delu.

Že v 48. minuti pa so gostje vodili. Zahović je lepo podal Vršiča, ta pa je žogo mimo Voduška, ki je krenil proti njemu, poslal pod prečko. Kasneje je imel lepo priložnost za povišanje vodstva še Zahović, a je streljal čez gol.

Ljubljančani so prevladovali, nato pa je zablestel Benko. Ta je za nekaj časa po izenačujočem zadetku obležal na travi zaradi udarca v glavo, že v naslednjih minutah pa je po podaji rezervista Daniela Avramovskega zadel za 2:1. Tudi tokrat so bili Obradović in mariborski branilci nespretni, okroglo usnje pa se je med njimi skotalilo v gol.

"Pri vodstvu 1:0 smo imeli lepo priložnost, da vodstvo povečamo. Nismo je izkoristili, tekmec je dobil energijo in prišel do zmage. Otežili smo se delo, na povratni tekmi pa bomo zagotovo takoj začeli loviti zaostanek," je po tekmi dejal trener Maribora Darko Milanič, ki ni bil videti pretirano zaskrbljen. Zagotovo pa je bil slabše volje kot novinec na ljubljanski klopi Safet Hadžić: "Nekaj takega smo potrebovali, to smo tudi pričakovali. Odločila je želja po zmagi."

Novi trener Olimpije je tako debitiral z uspehom, kar je za aktualne državne prvake najbolj pomembno, pa je dejstvo, da so prekinili negativen niz, v zadnjih šestih prvenstvenih tekmah državnega prvenstva niso namreč niti enkrat zmagali. Povratna tekma bo naslednjo sredo v Mariboru.

Pokal Slovenije, polfinale:

Olimpija : Maribor  2:1 (0:0)
Benko 81., 85.; Vršič 48.

Domžale : Krka  2:0 (0:0)
Firer 57., Batrović 83.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.