Šport > Nogomet
13 ogledov

Olimpija ponujala denar za zmago nad MB

nogomet Saša Despot
Nogometni klub Olimpija je pripravil sporno premijo v višini 6000 evrov za zmago Celja v Mariboru v 23. krogu 1. SNL, poroča današnji Dnevnik; tekma se je končala s celjsko zmago.

Pri Dnevniku se sprašujejo, kdo iz Olimpije je ponudil "podkupnino" za zmago Celja v Mariboru, po informacijah časnika pa naj bi bila premija ponujena brez vedenja vodilnega financerja ljubljanskega kluba Milana Mandarića. Tekma v Ljudskem vrtu se je 27. februarja res končala s slavjem gostov.

Kot piše avtor Matej Grošelj, kočljivo nagrajevanje odpira pomembna vprašanja predvsem na področju moralno-etičnih vrednot v slovenskem nogometu. Ta je potrditev o ponujeni premiji dobil s strani predsednika celjskega kluba Stevana Đorđevića.

 "Vse je res. Dan pred tekmo v Mariboru sem izvedel, da je Olimpija vsakemu našemu igralcu in obema trenerjema ponudila po 300 evrov nagrade za zmago v Ljudskem vrtu. Bil sem jezen in šokiran. Takoj sem ukrepal in poklical našega nekdanjega trenerja Iztoka Kapušina, ki je zgodbo potrdil. Poklical sem tudi nekatere bivše igralce Celja, ki zdaj igrajo v Olimpiji. Tudi oni so bili seznanjeni z vsem. Olimpija je želela nagrajevati naše nogometaše brez vednosti klubskega vodstva. Dokler bom jaz predsednik Celja, se tovrstne zadeve ne bodo dogajale. Našim igralcem sem jasno povedal, da takšno nagrajevanje ne pride v poštev, saj nikakor ni v skladu s športnim duhom. Poteza Olimpije je bila najbolj vprašljiva z moralnega vidika," je za Dnevnik pojasnil Đorđević.

V časniku se zdaj sprašujejo, ali je Olimpija premije nudila tudi drugim klubom. Samo po sebi se zdaj poraja vprašanje o regularnosti tekmovanja. Tudi Đorđević meni, da bi Celjanom kdo lahko očital, da so namerno pustili točke Olimpiji, ko so 14 dni kasneje gostovali v Stožicah. Ta je že lani v pogovoru za Dnevnik ocenil, da je v nogometu več korupcije kot v zdravstvu, iz zgodbe pa izvzel Mandarića, saj pravi, da je bil ta zelo jezen, ko je izvedel za ponujeno premijo.

Dnevnik poroča, da imajo informacije o tem, da je bila s primerom seznanjena tudi Nogometna zveza Slovenije, kar pa na sedežu NZS zanikajo in dodajajo, da bi bil kakršen koli podoben poskus popolnoma nesprejemljiv za integriteto tekmovanja.

 
Komentarjev 11
  • Žurnalček 13:57 13.maj 2016.

    Jaz sem že tolko star , da vem da se je v SFRJ obljubljalo in dajalo nagrade za zmago klubom , nad konkurenti drugih ekip. Tako Zvezda , kot Partizan in vsi ostali ravno v enakih situacijah kot je tale ...prikaži več danes med O i MB. Če je bilo to takrat dovoljeno , nagrade so izplačevali iz nagrad in dohodkov igralcev , se pravi iz njihovih žepov in ne kljubske blagajne , tudi danes v kapitalizmu to ne more biti vprašljivo . Se pravi iz žepov igralcev in ne kluba , zainteresirani klub pa je takšno ponudbo javno objavil . Prišlo je tudi do dajanja nagrad igralcem šele potem , ko so premagali nepričakovano konkurenta , čeprav prej ponudbe sploh ni bilo !

  • Harrison 06:28 12.maj 2016.

    Si mi vzel iz ust. Bi razumel, da je zraven še ena nula, tko pa, je skrajno podlo lansiranje take novice v času, ko je skoraj jasno, da je štajerske pravljice konec. Zanimivo, da se ni izpostavil nobeden od ¨podkupljivih ...prikaži več igralcev in potrdil rečeno.

  • Presvetli 18:58 11.maj 2016.

    Nemoreš bit,ker si si bogi! Normalnim navijačem Olimpije pa čestitam na osvojenem prvenstvu