Šport > Nogomet
31 ogledov

Olimpija potrdila: Udovič novi športni direktor

Udovič Olimpija Ljubljana Slovenija NZS SPS/nkolimpija.si
Ljubljanska Olimpija je uradno potrdila, da bo prosto mesto športnega direktorja kluba zapolnil nekdanji napadalec slovenske reprezentance Sašo Udovič, ki prihaja iz Krke.

Saša Udoviča, nekdanjega člana zlate generacije in napadalca Olimpije, Slovana, Beverena, Lausanna in Laska, so po poročanju številnih slovenskih medijev že predstavili igralcem Olimpije Ljubljane, v nedeljo pa si je ogledal tudi tekmo v Kopru, kjer je Olimpiji še drugič v manj kot letu uspelo premagati Luko Koper (1:0).

Udovič je po upokojitvi opravljal številne funkcije, nazadnje je bil športni direktor novega prvoligaša Krke. Olimpijo z novim direktorjem kluba Ljubomirjem Grlićem (tudi ta je nekoč igral za Slovan) in Udovićem, ki se v zeleno-belo vrača po 22 letih, očitno že v zimskem prestopnem roku čakajo velike spremembe. Dogovor je v ponedeljek dopoldne potrdil tudi klub.

"Dolgoletni slovenski reprezentant Sašo Udovič je novi športni direktor Olimpije," so zapisali na uradni spletni strani kluba (www.nkolimpija.si). "Štiriinštiridesetletni Ljubljančan je za izbrano vrsto  odigral 42 tekem in zabil 16 golov, zadnjih deset let igralske kariere je preživel v Belgiji, Avstriji in Švici, funkcionarsko kariero pa je začel v Novem mestu, kjer je bil zadnja štiri leta prvi kadrovnik Krke in je z dobrim in trdim delom Dolenjski spet vrnil prvoligaša."

Naslednji korak – Deki?

V zadnjih dneh se je sicer govorilo predvsem o morebitni vrnitvi Milenka Ačimovića, nekdanjega športnega direktorja zmajev, ki ima v rokavu najmočnejšo karto – upokojenega srbskega zvezdnika Dejana Stankovića

Zeleno-beli so avgusta ostali brez direktorja Sanela Konjevića, ki je odstopil, nazadnje pa je svoje mesto pred tedni zapustil še glavni trener Andrej Razdrh. Ekipa se je pod novim strategom Miloradom Kosanovićem ustalila v sredini lestvice, kjer ima na šestem mestu po nedeljski zmagi nad Koprom 26 točk in tekmo manj.

Udovič bo pred mediji v novi funkciji prvič spregovoril na torkovi novinarski konferenci. Po Ačimoviću je postal drugi član zlate generacije Srečka Katanca, ki bo skušal vzpostaviti protiutež uspešnemu štajerskemu funkcionarju in še enemu nekdanjemu soigralcu Zlatku Zahoviću pri večnih rivalih zeleno-belih Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.