Šport > Nogomet
18 ogledov

Olimpija računa na zmago

Safet Hadžić ima pred novo sezono na voljo mlad kader. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nogometaši Olimpije bodo v četrtek začeli nastope v evropski ligi. V prvem krogu kvalifikacij bo tekmec Široki Brijeg. Ljubljančani sporočajo, da želijo zmago.
Ljubljančani bodo prvo tekmo s predstavnikom Bosne in Hercegovine igrali v Domžalah. Dvoboj se bo začel ob 20.45.

Pri Olimpiji kljub temu, da niso v najboljši formi, verjamejo, da jim lahko uspe preskočiti Široki Brijeg in nato zaigrati z dunajsko Austrio v drugem predkrogu.

"Stanje v ekipi je pozitivno. Vsak, ki bo šel na teren, bo dal vse od sebe. Smo mlada ekipa, ki ji manjka evropskih izkušenj, ampak če bomo dali svoj maksimum, potem lahko računamo na zmago. Vse bomo naredili, da to uresničimo. Na prvi tekmi bi bilo lepo zmagati, še lepše pa ne dobiti gola," pravi trener zeleno-belih Safet Hadžić.

Smo mlada ekipa, ki ji manjka evropskih izkušenj, ampak če bomo dali svoj maksimum, potem lahko računamo na zmago.
Safet Hadžić

Strateg Olimpije na četrtkovi tekmi ne bo mogel računati na Nika Omladiča, ki zdravi poškodbo narta. To bo kar hud udarec za igro ljubljanske zasedbe, saj je bila organizacija igre na prijateljskih tekmah prav v Omladičevi domeni. A Hadžić, ki še razmišlja o začetni enajsterici za četrtkovo tekmo (v njej bo bržčas tudi Sebastjan Cimerotić), meni, da bodo lahko tudi njegovo odsotnost vsaj začasno nadomestili.

Sicer pa je Široki Brijeg ekipa, ki je v domačem prvenstvu lansko sezono končala na drugem mestu. Velja za enega bolje organiziranih klubov v BiH. Nekakšno hrbtenico moštva sestavljajo Argentinec Juan Manuel Varea, Brazilec Wagner in kapetan Dalibor Šilić.

"To je čvrsta ekipa, ki pa rada 'igra nogomet'. V Bosni je najbolje organiziran klub, ki vedno pride na evropska tekmovanja. Je kakovosten in težak tekmec, vreden spoštovanja. V svojih vrstah ima nekaj tujcev, ki so ustvarjalci njihove igre, tako kot tudi kapetan Šilić. Tu bo zagotovo prežala na nas največja nevarnost, ob tem so dobri tudi ob prekinitvah, toda njihovo igro bomo še podrobneje analizirali in se ustrezno pripravili ter poskušali zmagati," je povedal Hadžić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.