Šport > Nogomet
59 ogledov

Olimpija s petardo ob bok Mariboru

Kapun Berić Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga Saša Despot
Olimpija Ljubljana se je z visoko domačo zmago nad Triglavom le uspela izenačiti z Mariborom na vrhu lestvice Prve lige (5:1). Ljubljančani imajo vseeno kar tri tekme več od aktualnih prvakov. Luka Koper na prvi sobotni tekmi slavila pri Celju (1:0).

Gostujoči trener Siniša Brkić se je v Stožicah odločil za drugačen pristop kot mnogi, ki se pomerijo z Olimpijo Ljubljano pod vodstvom Andreja Razdrha. Kombinatorni igri Ljubljančanov je Brkić namreč odgovoril z zelo napadalno postavitvijo, ki pa bi v prvih 14 minutah kmalu dvakrat kapitulirala.

Vratar Žan Pelko je s pravočasnim izletom najprej dobro zaprl kot Andražu Šporarju, potem ko je ljubljanski napadalec prišel sam pred vrata gostov, poskus Šporarja po podaji Nikole Nikezića v enem naslednjih napadov pa je pred njim v zadnjem trenutku izbil eden izmed soigralcev.

Pelko je bil na mestu tudi v 18. minuti, ko ga je z močnim strelom na daljšo vratnico raztegnil Matic Fink. Nič pa ni Pelko mogel storiti minuto kasneje, ko je po kombinaciji na robu kazenskega prostora do strela prišel Anže Zorc, ki mu je kranjski vratar strel sicer ubranil, a je mladi vezist odbitek poslal pod prečko za 1:0.

Katastrofalna napaka Triglavanov

Enis Đurković je imel v 22. minuti imenitno priložnost za takojšnje izenačenje, njegov strel pa po izvrstni podaji in prodoru Davorja Bubanje z izvrstnim posredovanjem v kot izbil vratar Aleksander Šeliga.

Kranjska obramba si je nato privoščila hudo napako, saj so se branilci na čelu z vratarjem Pelkom poigravali na robu kazenskega prostora, kjer je žoga nato srečno prišla do Nikezića, ljubljanski napadalec pa je s strelom na prazen gol v 27. minuti povišal na 2:0.

Triglavani so si praktično sami zabili tudi tretji gol polčasa, ko je Edvin Zolić v kazenskem prostoru z nepremišljenim startom podrl strelca prvega gola Zorca, Nikezić pa je Pelka z enajstih metrov poslal v prazno in zadel že za 3:0.

Đurkoviću razveljavili drugi gol

V drugem polčasu se je Olimpija več kot očitno zadovoljila z visokim vodstvom, nevarno pa je od daleč v 55. minuti zapretil Anže Jelar, a je bil njegov strel za las nenatančen. Gostje so bili za pogumno igro nagrajeni že v naslednjem napadu, ko je podajo Đurkovića v sredino v lastno mrežo preusmeril Aris Zarifović.

Olimpija Koper Hadžić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Šok v Stožicah je bil popoln, ko je že v naslednji minuti Đurković zadel že za 2:3, a so sodniki njegov gol razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Morebitne upe po neverjetnem povratku je 20 minut pred koncem z lepo samostojno akcijo pokončal Anej Lovrečič.

Piko na i visoki zmagi domačih je nekaj minut pred koncem rednega dela postavil rezervist Filip Valenčič, ki je z izvrstnim strelom od daleč zaključil petardo v mreži Gorenjcev.

Koprčani zdržali z desetimi

Celjani so na sončni Areni Petrol prevladovali na začetku prvega polčasa in v 18. minuti bi kmalu tudi zasluženo povedli, ko sta Sebastjan Gobec in Gregor Bajde povsem izigrala koprsko obrambo z uigranim prostim strelom, Bajde pa je zatresel vratnico.

Na drugi strani so Koprčani že čez nekaj minut zadeli s praktično prvim poskusom na tekmi. Po prostem strelu Ivice Guberca s strani je bil Bojan Đukić najvišji v domačem kazenskem prostoru in z natančnim strelom premagal vratarja Matica Kotnika.

Bajdetu se je po novem prostem strelu ponudila še druga izvrstna priložnost na tekmi, a je mladi napadalec v 28. minuti pred vrati Kopra zgrešil žogo. Gostje so se rešili tudi deset minut kasneje, ko je Igor Nenezić z zadnjimi močmi odbil podajo pred gol Benjamina Verbiča.

Nenezić reševal Koprčane

Nemirni italijanski napadalec Daniel Bradaschia, ki je na svoji drugi tekmi v prejšnjem kolu zabil tudi svoj prvi gol za Koper, je v 54. minuti drugega polčasa dobil drugi rumeni karton in po dolgem protestiranju pri sodniku Mateju Jugu zapustil zelenico.

Vratar Nenezić je z nekaj izvrstnimi posredovanji držal kanarčke v igri, Denis Popović pa bi z močnim strelom dobrih 15 minut pred koncem kmalu rešil vprašanje zmagovalca, a je Kotnik svojemu nekdanjemu soigralcu strel ubranil.

Celjani so na drugi strani zapravili dve lepi priložnosti za izenačenje, potem pa je Popović po bliskovitem protinapadu Ivana Brečevića meril preko gola, tako da tekma še vedno ni bila odločena. Grofom kljub zaključnemu pritisku ni uspelo zabiti gola in Koper se je z zmago le na točko približal Olimpiji na drugem mestu.

Slovenska liga, 16. kolo:

Celje : Luka Koper 0:1 (0:1)
Đukić (20)
RK: Bradaschia (54/Koper)

Olimpija Ljubljana : Triglav 5:1 (3:0)
Zorc (19), Nikezić (27, 45/11-m), Lovrečič (71), Valenčič (88); Zarifović (53/a.g.)

Nedelja ob 14.00:
Mura 05 - Domžale
Gorica - Rudar Velenje

Ob 16.00:
Maribor - Aluminij

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.