Šport > Nogomet
50 ogledov

Olimpija skočila na prvo mesto

nogomet Olimpija Saša Despot
Nogometaši Olimpije so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale (1:0). Krško je slavilo visoko zmago v Celju (3:0).

Nekdanji trener Domžal Luka Elsner se je z nogometaši Olimpije prvič srečal s svojimi nekdanjimi varovanci. V dvoboju drugo- in tretjeuvrščene ekipe prvenstva, ki sta se v minulem tednu prebili tudi v polfinale slovenskega pokala, so gledalci videli dinamično igro, veliko poskusov, tudi precej prekrškov, na koncu pa so več znanja pokazali nogometaši Olimpije, ki so z golom Andraža Kirma prišli do treh točk, s katerimi so spet, vsaj začasno, na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Gostje so že v drugi minuti nevarno zapretili, a je žoga Slobodana Vuka po močnem strelu z leve strani letela le malo mimo ljubljanske vratnice. S podobnim strelom je na drugi strani v 12. minuti poskusil Etien Velikonja, vratar Adnan Golubović je želel žogo prijeti, ta pa ga je preskočila, a zgrešila domžalska vrata. V 19. minuti je bil z močnim strelom nevaren Jure Balkovec, a meril premalo natančno.

Štiri minute kasneje so bili Ljubljančani spet nevarni, a tudi poskus drugega strelca prvenstva Mihe Zajca ni zadel cilja. Leon Benko je v 31. minuti zadel okvir vrat, vendar je bil Golubovič na pravem mestu. Do konca polčasa si nobena ekipa ni priigrala izrazitejše priložnosti, gledalci pa so še naprej gledali taktični boj na sredini igrišča.

Drugi polčas so nekoliko bolj podjetno začeli domači nogometaši. V 48. minuti je bil v obetavnem prodoru Miha Zajc, ki ga je nehote oviral soigralec Benko, zato pa je imel več uspeha deset minut pozneje Andraž Kirm. Nekdanji slovenski reprezentant je bil ob prvem poskusu neuspešen, toda po obrambi Golubovića je bil dovolj vztrajen, da je spet prišel do žoge, ki jo je v drugem poskusu le spravil v mrežo.

Po prejetem zadetku so bili Domžalčani več pri žogi, toda izid se ni več menjal. Prvi je zapretil Matija Širok, ki je streljal z roba kazenskega prostora, vendar je njegov strel blokiral eden od branilcev Olimpije. Od daleč sta mladega Roka Vodiška skušala presenetiti še Lucas Mario Horvat, v 82. minuti tudi Balkovec, vendar sta bila oba nenatančna. V sodnikovem podaljšku je Horvat streljal preveč po sredini vrat, da bi presenetil Vodiška, to pa je bil tudi prvi strel gostov v okvir domačih vrat.

Krško pretrd oreh za Celje

Krčani so med tednom igrali povratno četrtfinalno tekmo pokala Slovenije in še drugič zaporedoma so morali priznati premoč Domžalčanom, zato pa so se Celjani lahko v miru pripravili na dvoboj z ekipo iz Posavja. Vendar Celjanom ni to prav nič pomagalo, še več, ekipa iz Posavja je z odlično igro še v šesti medsebojni tekmi ostala neporažena, tokrat zmagala s kar 3:0, zanimivo pa je, da Celjani tudi na tej tekmi niso zatresli njihove mreže.

Čeprav so uvodne minute pripadle domačim nogometašem, ki v petih dozdajšnjih medsebojnih tekmah še niso zatresli mreže Krškega, je bilo prvič nevarno pred domačimi vrati, ko je Matjaž Rozman ukrotil strel Tima Čeha. Kar v 14. minuti ni uspelo Čehu, je štiri minute pozneje Nerminu Haljeti, ki je žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Pred tem so Krčani lepo kombinirali po desni strani, Ibrahim Arafat Mensah je v kazenskem prostoru našel Filipa Dangubića, ki je streljal iz prve, Rozman je žogo na kratko odbil, a le do strelca prvega zadetka gostov na tekmi.

Tudi po prejetem zadetku so bili Celjani več pri žogi, vendar niso bili ravno nevarni za vrata gostov. Še najbližje izenačenju je bil Lovre Čirjak, vendar je bil Marko Zalokar na mestu, tik pred odhodom na odmor pa je Amar Rahmanović streljal čez vrata. Nov hladen tuš pa so celjski nogometaši doživeli v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko je Jure Travner v kazenskem prostoru nespretno igral z roko, z enajstih metrov pa je bil uspešen najboljši strelec Krčanov Filip Dangubić.

Drugi polčas se je začel s poskusom Mateja Podlogarja, ki pa, tako kot pozneje Dalibor Volaš, ni bil uspešen. Napadalec Celjanov je bil v bolj ugodnem položaju v 67. minuti, ko je v kazenskem prostoru gostov dobro zaustavil žogo, vendar je šel Zalokar pravočasno iz vrat in preprečil zadetek. Krčani, zanje je bila to tretja tekma v tednu dni, so nadaljevali s taktično odlično igro, v 72. minuti pa so preko Mensaha resno zapretili, toda žoga je po njegovem strelu zletela mimo desne vratnice.

Tekma je bila odločena v 78. minuti, spet pa sta bila v glavni vlogi Mensah in Dangubić. Prvemu je Rozman strel še ubranil, drugi pa je odbito žogo poslal proti vratom domačih, kjer jo je z roko zaustavil Podlogar. Sodnik Rade Obrenović je še drugič pokazal na belo točko, hkrati pa izključil Podlogarja. S svojim drugim zadetkom je Dangubić pokopal vse upe domačih, ki so v 83. minuti zapravili še enajstmetrovko. Zanjo je bil zaslužen Rahmanović, slab strel Volaša pa je Zalokar ubranil.

Prva Liga TS, 15. krog, izidi:

Celje - Krško 0:3 (0:2)
Olimpija - Domžale 1:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.