Šport > Nogomet
22 ogledov

Olimpija: "Stožice niso dovolj varne!"

Tomo Šokota tokrat ni zadel za zmaje. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Olimpija je pred prvim večnim derbijem v Stožicah poizkušala priti do prvih domačih točk v letošnji sezoni. To ji je uspelo z remijem proti HiTu Gorici (0:0). Primorje je še vedno vodilni Nafti zabilo kar štiri gole.
Prodaja kart za derbi ustavljena!
Iz nogometnega kluba Olimpija Ljubljana so pojasnili ustavitev prodaje kart za tekmo proti Mariboru v sredo. "Upravljalec stadiona ŠRC Stožice ne bo zagotovil vseh ustreznih pogojev varnosti, ki jih zahtevata Policija in Upravna enota," so zapisali, medtem ko je direktor Luka Velepič pristavil: "V kolikor bo upravljalec stadiona uredil ustrezno zaščito in postavil neprehodne ograje na kritičnih tribunah, bomo prodajo vstopnic znova vzpostavili."

V Stožicah, kjer bo v sredo na sporedu prvi letošnji večni derbi med Olimpijo in Mariborom, gledalci niso videli zadetkov. Še najbolj se mu je približal Davor Škerjanc v drugem polčasu, a je po podaji Zorana Zeljkovića iz kakšnih sedmih metrov zgrešil nemogoče. Blizu zadetka je bil tudi Zeljković, ko je močno udaril z roba kazenskega prostora in stresel vratnico. Svoje priložnosti so imele tudi vrtnice, a na koncu si je vsaka ekipa vzela točko. 

Maribor je na močno namočenem igrišču Ljudskega vrta z dvema goloma Rajka Repa, prvih za novi klub, preskočil Rudar Velenje. Tekma se je zaradi velike količine dežja začela nekaj minut kasneje, pobudo pa so ves čas imeli Mariborčani. Tomislav Pavličić je z izjemnim strelom od daleč poskrbel za vodstvo, iz ene redkih akcij pa ga je v drugem polčasu izničil Dejan Djermanović. Vijolice so odgovorile že praktično v naslednjem napadu, ko je Rep zabil po podaji Marcosa Tavaresa, do konca pa je nekdanji napadalec Celja zadel še enkrat in dodobra odprl svoj strelski račun pri vijoličastih.

Ajdovski nogometaši so po skalpu državnih prvakov iz Kopra v prejšnjem kolu ugnali še vodilno ekipo prvenstva Nafto (4:2). Ta je hitro na igrišču ostala le z desetimi možmi, kar so rdeče-črni znali še kako unovčiti in že v prvem polčasu zabiti tri gole. S tretjo zmago v prvenstvu so na šestem mestu lestvice, imajo 12 točk, deset manj od Lendavčanov, ki so tako končali niz petih tekem brez poraza.

 

Okčiću košarica, Pavlin s tribune videl zmago

Zadnja tekma Luke Kopra v Novi Gorici je imela milo rečeno "zanimiv" uvod. Klubski funkcionarji so namreč odstavili trenerja Nedžada Okčića, povratek v klub pa sta nemudoma napovedala bivša nogometaša Miran Pavlin in Amir Karič. Oba sta tekmo spremljala s tribune, kjer sta sedela skupaj s Primožem Gliho. Prav nekdanji trener Olimpije in Mure naj bi bil glavni favorit za prevzem prvakov.

Katastrofalen prvi polčas brez večjih priložnosti so na koncu vseeno dobili "domači", ko je Blaž Brezovački tik pred sodnikovim žvižgom za odhod v slačilnice zatresel lastno mrežo. Za končnih 2:0 je po hitrem protinapadu Danijela Marčete poskrbel mladi up Enej Jelenič.

Istočasno kot na Primorskem sta tekmo začela tudi CM Celje in Triglav. Na Areni Petrol sta si moštvi vzeli vsak po eno točko, Gorenjci pa so več kot pol tekme igrali brez izključenega Roberta Najdenova. Strelca: obakrat Celjana! Najprej je Simon Klun zatresel lastno mrežo, točko rumenim pa je prinesel Gorazd Zajc. Amel Mujaković je v 27. minuti zapravil še enajstmetrovko.

Lestvica:
1. Nafta 22
2. Domžale (-1) 22
3. Maribor (-2) 21
4. H. Gorica 15
5. L. Koper 13
6. Primorje (-1) 12
7. CM Celje (-1) 10
8. Rudar 10
9. Triglav 10
10. Olimpija (-1) 7

Slovenska liga, 11. kolo:

Luka Koper : Domžale 2:0 (1:0)
Brezovački (45/a.g.), Jelenič (81)

CM Celje : Triglav Kranj 1:1 (1:1)
Zajc (39); Klun (5/a.g.)
RK: Najdenov (26/Triglav)

Olimpija : HiT Gorica 0:0

Maribor : Rudar Velenje 3:1 (1:0)
Pavličić (18), Rep (65, 89); Djermanović (64)

Primorje : Nafta 4:2 (3:0)
Marijanović (28), Kremenovič (42), Ćoralić (45), Tomić (70); Dvorančič (74), Benko (81)
RK: Murko (11/Nafta)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.