Šport > Nogomet
70 ogledov

Olimpija z novim športnim direktorjem

Nenad Protega meni, da Interblockovi mladeniči še niso zreli za tujino. (Foto: A Žurnal24 main
Nenad Protega je novi športni direktor nogometnega kluba Olimpija. Nekdanji napadalec Olimpije, danes so ga v klubu predstavili tudi uradno, bo pri slovenskih prvakih nasledil Srba Ranka Stojića.

"Vesel sem, da smo dobili tako kvalitetnega človeka. Za športne stvari bo moja desna roka v klubu," je na novinarski konferenci povedal prvi mož Olimpije Milan Mandarić, ki je z Nenadom Protego podpisal triletno pogodbo, a sam pričakuje, da bo sodelovanje še veliko daljše.

"Dolgo že nisem delal v nogometu, a čas gre tako hitro, da se mi zdi, kot bi bilo včeraj. Odločitev je bila lahka in težka. Če te pokliče ta klub, dilem ni. To je največ, kar je lahko v Sloveniji in zato je bila odločitev lahka. Ni pa bilo lahko, saj sem imel dve službi. Moral sem dokončati stara razmerja, zato je vse trajalo malo dlje. Hvala klubu za priložnost. Sem sem prišel delat in ne le vodit. Tukaj sem pripravljen biti ne le desna, ampak tudi leva roka, da pridemo na neko raven, ki bo višja od ambicije za slovenskega prvaka. Moji cilji so, da Ljubljana dobi Olimpijo, na katero bo mesto lahko ponosno in da bo vsak, ki bo prišel, videl, da prihaja v klub, ki je na evropskem nivoju," pa je dejal Protega in odkrito priznal, da ima že ogledane okrepitve za Olimpijo, imen pa v tem trenutku še ne razkriva.

Novi športni direktor se je ozrl tudi v delovanje kluba in izpostavil, da so pomembne tudi spremembe na nivoju mlajših starostnih kategorij. S trenerjem Olimpije Rodolfom Vanolijem pa se je doslej že srečal dvakrat, čeprav se poznata že od prej: "Prvi sestanki so pokazali, da imava super relacijo, a veliko se bova morala dogovoriti še v naslednjih dneh."

Sedeminštiridesetletni Protega se s tem vrača v prvo ligo, kjer je nazadnje deloval pred šestimi leti kot trener Interblocka. Pred tem pa je sodeloval tudi z Domžalami in z njimi dvakrat osvojil slovenski naslov.

Protega je v Ljubljani igral v začetku 90-ih let in med leti 1991 in 1994 s takrat še bežigrajskim klubom osvajal slovenske naslove. Iz Ljubljane se je preselil v Novo Gorico in z njo osvojil premierni naslov prvaka, nato pa je zaigral tudi za Domžale, kjer je po sezoni 2001/2 sklenil športno pot. Protega je v slovenski ligi v 269 nastopih dosegel tudi 49 golov.

Protega bo nogometaše Olimpije obiskal že v četrtek na Rogli, kjer ti nabirajo kondicijo za nove izzive v sezoni 2016/17.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.