Šport > Nogomet
35 ogledov

Olimpija "zažigala" na Gorenjskem

Robert Najdenov Tomo Sokota %C5%A0okota
1/12
Žurnal24 main
Na edini nedeljski tekmi v prvi slovenski nogometni ligi je Olimpija Ljubljana slavila na gostovanju pri Triglavu Gorenjski (5:0). Zeleno-beli s tekmo manj ostajajo na zadnjem mestu. Poglejte galerijo iz Kranja.

Nogometaši Olimpije Ljubljane nadaljujejo z jesensko renesanso pod vodstvom novega trenerskega dvojca Dušan Kosič - Aleš Čeh. Nekdanja kapetana zeleno-belih sta na tretji tekmi vpisala še drugo zmago, tokrat najbolj navdušujočo, saj je v gosteh z visokih 5:0 padel Triglav. Če so navijači v Kranju pred tekmo pričakovali tesen obračun, so na namočeni, a vendarle za igro primerni površini dobili vse prej kot to. Zmaji so na krilih razpoloženega Tomislava Šokote in Davorja Škerjanca povsem razbili orle.

Izenačen začetek tekme je Olimpija v svojo korist prelomila v 20. minuti, ko je po lepi akciji Škerjanca zabil mladi Adnan Bešić. Že po nekaj minutah je na semaforju pisalo 0:2, ko je Šokota z mojstrskim preigravanjem in lobom zabil enega izmed golov sezone. Tudi drugi polčas se je začel podobno slabo za domače, saj so po novi mojstrovini Erika Salkića zaostajali že za tri zadetke, kmalu pa po grobem prekršku Damirja Marijana ostali še brez enega nogometaša na igrišču. Zoran Zeljković si je lahko celo privoščil zgrešiti enajstmetrovko, a odbitek nato pospravil v mrežo, Enes Rujović pa je zaključil petardo Gorenjcem.

Na igrišču je bilo preveč vode in ni bilo primernih pogojev, da bi se tekma lahko normalno odigrala. Po tem, ko sem preveril stanje na igrišču, sem po tehtnem premisleku ugotovil, da ne morem zagotoviti varnega igranja prvenstvene tekme.
Sašo Habjanič

Dež odplaknil derbi
Tekma 9. kola 1. slovenske nogometne lige med Domžalami in Mariborom je bila zaradi preobilnega deževja in prevelike količine vode na igrišču preložena na poznejši termin. Tega bo v prihodnjih dneh določilo Združenje prvoligašev. Dan kasneje je dež odplaknil tudi tekmo v Ajdovščini. "Na igrišču je bilo preveč vode in ni bilo primernih pogojev, da bi se tekma lahko normalno odigrala. Po tem, ko sem preveril stanje na igrišču, sem po tehtnem premisleku ugotovil, da ne morem zagotoviti varnega igranja prvenstvene tekme. Zaradi stanja na igrišču kot glavni sodnik igralcem ne bi mogel zagotoviti varnosti in zato sem se tudi odločil, da tekmo odpovem. Tudi v pravilih nogometne igre je določeno, da v takšnih primerih glavni sodnik odloča o usodi tekme. Tokratno srečanje je bilo v medijih proglašeno za derbi kola in nima smisla, da se tako pomembna tekma začne in potem že po desetih minutah konča," je pojasnil glavni sodnik tekme Sašo Habjanič. "Odločitev sodnikov je povsem razumljiva, saj igrišče dejansko ne dopušča igranja nogometa. V obzir je potrebno vzeti tudi zdravje igralcev, saj je verjetnost poškodbe na takšnem igrišču veliko večja. V strokovnem štabu smo bili na takšen potek dogodkov pripravljeni, zato bomo z igralci opravili trening," je za spletno stran domžalskega kluba povedal trener Domžal Darko Birjukov.

Naftaši gladko ugnali Koper
Tekma med Koprom in Nafto se je v Novi Gorici zaradi obilnega deževja in razmočenega igrišča začela z več kot polurno zamudo. Že kmalu po uvodnem sodnikovem žvižgu pa so se aktualni državni prvaki znašli v zaostanku. Prosti strel z več kot 25 metrov je sprožil Konstantin Vasiljev in zadel levi spodnji kot vrat slabo postavljenega vratarja Ermina Hasića. Gostje so v 19. minuti podvojili svoje vodstvo, ko je prvič zadel v zadnjem času zelo razpoloženi Jože Benko. Tri minute pozneje je Mitja Brulc pobegnil obrambi Nafte, Erdžan Bečiri pa ga je na robu kazenskega prostora v čisti situaciji za dosego gola zrušil. Sodnik mu je upravičeno pokazal rdeč karton. Naftaši se kljub igralcu manj niso zmedli in v 34. minuti je po lepem protinapadu Benko prišel sam pred Hasića in ga zanesljivo premagal. V drugem polčasu, ko so bile razmere za igro že povsem vaterpolske, so številčno močnejši Koprčani ves čas napadali in si priigrali nekaj priložnosti za gol, vendar niso uspeli zadeti in ostalo je pri 0:3 za Nafto.

Goričani uspešni v Velenju
Nogometaši HiT Gorice so se bolje znašli na težkem igrišču v Velenju in dosegli svojo drugo zmago zapored in skupno četrto, s katero so se utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Na drugi strani so Velenjčani še na peti tekmi zapored ostali brez zmage, z devetimi točkami ostajajo na sedmem mestu. Tekma se je začela po željah domačih nogometašev, ki pa niso znali izkoristiti svojih priložnosti. V 36. minuti pa je Admir Kršić zadel za vodstvo gostov iz slovenskega Las Vegasa. Že pet minut pozneje je izenačil Uroš Korun. Rudar je imel pobudo tudi v drugem polčasu, kljub temu pa so znova zadeli gostje. V 65. minuti je namreč Sandi Arčon lepo podal do Krisa Jogana, ki se je znašel sam pred Savićem in poskrbel za novo goriško vodstvo. Do konca tekme se izid ni več spremenil, čeprav so Velenjčani po izključitvi  Damjan Trifković in Koruna tekmo končali le z devetimi igralci v polju.

Lestvica:
1. Domžale 19 točk (-1)
2. Nafta 19
3. Maribor 17 (-2)
4. HiT Gorica 14
5. Luka Koper 10
6. CM Celje 9 (-1)
7. Rudar Velenje 9
8. Triglav 8
9. Primorje 6 (-1)
10. Olimpija 5 (-1)

Slovenska liga, 9. kolo:

Triglav : Olimpija Ljubljana 0:5 (0:2)
Bešić (20), Šokota (26), Salkić (48), Zeljković (63), Rujović (66)
RK: Marijan (59/Triglav)

Rudar Velenje : HiT Gorica 1:2 (1:1)
Korun (40); Kršić (35), Jogan (65)
RK: Trifković (81/Rudar), Korun (84/Rudar)

Luka Koper : Nafta 0:3 (0:3)
Vasiljev (2), Benko (18, 34)
RK: Bečiri (22/Nafta)


Domžale - Maribor (tekma je odpadla zaradi poplavljenega igrišča)

Primorje - CM Celje (tekma je zaradi vremenskih razmer preložena)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.