Šport > Nogomet
20 ogledov

Olimpija že duha Evropo

Agim Ibraimi v zaključku sezone igra v odlični formi. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Ljubljanska Olimpija je v 34. kolu Prve lige pred domačimi gledalci na kolena spravila novopečene prvake iz Kopra (3:1) in še naprej drži tretje mesto, ki po koncu sezone pelje v Evropsko ligo.

Vse bolj se zdi, da bo Olimpija naslednjo sezono v novem domovanju v Stožicah poleg tekem domačega prvenstva in pokala igrala tudi srečanja Evropske lige. Tretje mesto je po zmagi proti Kopru v 34. kolu Prve lige namreč vse bližje. Zmaji so proti Kopru dosegli že peto zmago v zadnjih šestih tekmah in lahko z optimizmom pričakujejo končnico prvenstva. V zadnjih dveh kolih bo Olimpija igrala v Celju in gostila ptujsko Dravo.

Za zmago zmajev je vnovič najbolj zaslužen Makedonec Agim Ibraimi, ki je dvakrat zatresel mrežo kanarčkov. Prvič v 20. minuti, ko je Olimpijo tudi popeljal v vodstvo, nato pa še v 62. minuti, ko je postavil končni izid. Koprčani so v 40. minuti prek Daniela Bešiča sicer uspeli izenačiti, a že minuto kasneje je bil izključen Damir Hadžič. Številčno prednost so igralci Olimpije izkoristili še pred koncem prvega dela, natančen je bil Nik Omladič, nato pa že omenjeni Ibraimi. Koprčani so v Ljubljani doživeli prvi spomladanski poraz. Goričane do konca poleg obračuna z Nafto čaka še velenjski Rudar.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zmajem za ovratnik še naprej vztrajno dihajo igralci Nafte in HiT Gorice. Lendavčani so tokrat z 2:0 odpravili Domžale, ki so z mislimi najbrž že v sobotnem pokalnem finalu. Naftaši za Olimpijo tako še naprej zaostajajo le eno točko. Nafto v zadnjih dveh kolih najprej čaka gostovanje pri Hitu Gorici in domač obračun s Koprom. Goričani so nove tri točke vknjižili na srečanju proti Interblocku, ki je doživeli nov polom, saj so jih "kockarji" na krilih zimzelenega Milana Osterca razbili s 6:1. Goričani tako enako kot Nafta za Olimpijo in tretjim mestom zaostajajo le eno točko, kar pomeni, da bo borba za Evropo v zadnjih dveh kolih še zelo napeta.

Labod Drava je po novem porazu v gosteh proti Rudarju vse bližje izpadu v drugo ligo. Dravaši dva kola pred koncem še vedno zaostajajo tri točke za zadnjeuvrščenim Interblockom. Velenjčani so jih tokrat ugnali s 4:2.

Že v sredo sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor, tekmec Domžal v pokalnem finalu, in Celje. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 1:1. Za Celjane je v 17. minuti zadel Anej Lovrečič, osemkratnim prvakom pa je točko zagotovil Rene Mihelič, ki je uspešno izvedel sumljivo dosojeno najstrožjo kazen.

Lestvica:
1. L. Koper 70 točk
2. Maribor 56
3. Olimpija 50 (-2 točki)
4. Nafta 49
5. HiT Gorica 49
6. CM Celje 47
7. R. Velenje 46
8. Domžale 41
9. Interblock 33
10. L. Drava 30

Prva liga, 34. kolo:

Maribor : CM Celje 1:1 (0:1)
Mihelič (76/11-m); Lovrečič (17)

Nafta : Domžale 2:0 (1:0)
Volaš (22), Buzeti (86)

Olimpija : Luka Koper 3:1 (2:1)
Ibraimi (20, 62), Omladič (45); Bešič (40)
RK: Hadžič 41/Luka Koper

Rudar Velenje : Labod Drava 4:2 (2:1)
Torbić (16), Selimi (40), Grbič (62), Stojnič (70); Zajc (17), Ogu (61)

HiT Gorica : Interblock 6:1 (2:0)
Brečević (9), Zarifovič (30), Osterc (76, 83), Cvijanovič (81), Nikolič (89); Iličič (80)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.