Šport > Nogomet
22 ogledov

Olimpija že v Ligi Europa

Mura Olimpija Rep Vršič Sretenovć Bešić Saša Despot
Po 35. krogu 1. slovenske nogometne lige je ostalo odprto le še vprašanje, kdo poleg Olimpije se bo uvrstil v kvalifikacije za Ligo Europa, Koper ali Mura.

Nogometaši lendavske Nafte so v 35. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:0).

Domžalčanom je bila današnja tekma le za prestiž, Nafti pa za goli obstoj, saj so lahko Lendavčani le ob zmagi računali na deveto mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Domžalčani so od 66. minute igrali z igralcem manj, po drugem rumenem kartonu je moral predčasno v garderobo Jaka Ihbeisheh. Z igralcem manj pa so v 77. minuti prišli do vodstva, potem ko se je po strelu Jerneja Papeža žoga nesrečno od Korošca odbila v njegovo mrežo. Jalovi napadi brez idej niso obrodili sadov, Lendavčani so bili že na pragu druge lige. V 87. minuti je zadnji žebelj v Naftino krsto zabil rezervist Jure Balkovec, ko je premagal domačega vratarja po hitrem nasprotnem napadu, v katerem se je znašlo kar pet gostov. Domžale bi lahko prišle še do izdatnejše zmage, a je Nafto reševal vratar Prša, toda to je bila za zveste navijače Lendavčanov slaba tolažba, saj bodo v drugi sezoni spremljali le drugoligaško sceno.

Gorica z več motivacije

Novogoričani in Velenjčani so trdno v sredini lestvice in brez možnosti za dvig do evropskih mest ali izpad. Več motivacije za srečanje so pred domačimi navijači pustili belo-modri, ki so se tako s tremi točkami poslovili od svojih navijačev. Junak tekme je bil Vito Plut z dvema zadetkoma. Hit Gorica bo zadnjo tekmo igrala v Kranju, Rudar pa doma proti Nafti. Obe tekmi bosta v nedeljo.

Generalko dobili Mariborčani

Generalko pred sredinim finalom Hervis pokala Slovenije so dobili Mariborčani. Imeli so več priložnosti in jih bolje znali izkoristiti. Zaradi številnih tekem v zadnjem obdobju je mariborski strateg Darko Milanič v prvi postavi odpočil nekaj standardnih igralcev.

Olimpija dokončno druga

Ljubljanski nogometaši so si z zmago proti Muri zagotovili končno drugo mesto na lestvici. Do današnjih treh točk proti neposrednemu tekmecu za naslov podprvaka so prišli povsem zasluženo, saj so bili večji del tekme boljši tekmec. Olimpija bo zadnjo tekmo sezone igrala v nedeljo v Domžalah, Mura pa bo isti dan gostila Celje.

Triglav se je rešil

V tekmi, kjer bi Koprčani z zmago že gledali proti Evropi, so z zadetkom Burgarja v zadnjih trenutkih tekme slavili gosti in si dokončno zagotovili deveto mesto. Koprčani pa bodo tretje mesto poskušali zadržati v nedeljo na tekmi v Mariboru, a za zanesljivo pot v evropska tekmovanja morajo v Ljudskem vrtu zmagati, saj Mura za njimi zaostaja le za točko, igra pa doma proti Celju.

Izidi 35. kroga 1. slovenske nogometne lige in lestvica.

Izidi:
Nafta Lendava - Domžale               0:2 (0:0)
Mestni stadion, gledalcev 400
Strelca: 0:1 Korošec (77./avtogol), 0:2 Balkovec (87.)
Rdeč karton: Ihbeiseh (66.)

Hit Gorica - Rudar Velenje            4:1 (1:1)
Športni park, gledalcev 200
Strelci: 1:0 Plut (42.), 1:1 Črnčič (45.), 2:1 M. Mevlja (55.), 3:1 Plut (73.), 4:1 Galešić (81.)
Rdeč karton: Stojnić (81.)

Luka Koper - Triglav                  0:1 (0:0)
Stadion Bonifika, gledalcev 1000
Strelec: 0:1 Burgar (89.)

Celje - Maribor                       1:2 (1:1)
Stadion Arena Petrol, gledalcev 300
Strelci: 1:0 Bezjak (11./11 m), 1:1 Mezga (16./11 m), 1:2 Mezga (67)

Olimpija Ljubljana - Mura 05          3:1 (1:0)
Stadion Stožice, gledalcev 3700
Strelci: 1:0 Lovrečič (31.), 2:0 Salkić (59.), 3:0 Ivelja (88.), 3:1 Travner (90.)
Rdeč karton: Cipot (39.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.