Šport > Nogomet
125 ogledov

Olimpija pripeljala prvo zimsko okrepitev

robert mudražija NK Olimpija/Twitter
Ljubljanski nogometni klub je okrepil hrvaški vezist Robert Mudražija.

Nogometni klub Olimpija se je med zimskim premorom okrepil s hrvaškim vezistom Robertom Mudražijo, so sporočili na uradni spletni strani. Gre za nekdanjega hrvaškega mladega reprezentanta, ki je nazadnje igral za Rijeko na Hrvaškem. V zeleno-belem dresu bo kot posojeni nogometaš danskega FC Koebenhavna igral do konca te sezone.

Kariero je zdaj 24-letni Hrvat začel v mladinskih vrstah Dinama iz Zagreba in kasneje NK Zagreb, za katerega je zbral 39 nastopov v prvi hrvaški ligi in dva v pokalnem tekmovanju. Iz hrvaške prestolnice se je v začetku sezone 2016/2017 preselil k avstrijskemu drugoligašu Lieferingu, nato pa se po enem letu vrnil v domovino. Oblekel je dres Osijeka in ga nosil na 52 tekmah. Za hrvaškega prvoligaša je zbral tri zadetke in devet asistenc.

Pozimi leta 2019 je prestopil k večkratnemu danskemu prvaku Koebenhavnu. Na Danskem je zaigral na 29 obračunih in se podpisal pod zadetek in dve asistenci. Januarja letos je kot posojen igralec odšel k Rijeki, ki jo je zastopal na 21 tekmah in vknjižil eno podajo.

Olimpija trenutno na lestvici prve lige Telemach zaseda tretje mesto z 31 osvojenimi točkami. Ima dve tekmi manj od vodilnega Maribora, ki je zbral 39 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.