Šport > Nogomet
10 ogledov

Olimpiji zelena luč

olimpija_slavje_fotosi Žurnal24 main
Nogometaši Olimpije Ljubljana so se po preboju v prvo slovensko ligo zaradi finančnih težav soočili z negotovo prihodnostjo. Po seji izvršnega odbora se tudi glede tega Olimpiji obeta zelena luč.

Kot so sporočili iz kluba, so člani odbora razpravljali o organizacijski in finančni shemi kluba za sezono 2009/10. "Na podlagi sklepa prejšnje seje je izvršni odbor pozval dve skupini sponzorjev k pripravi formalne ponudbe. Odzvalo se je podjetje Rastoder, d. o. o., s skupino sponzorjev, ki so pripravljeni skupno prispevati 0,9 milijona evrov letno. Izvršni odbor je ponudbo sprejel. Klub za nastopanje v 1. slovenski nogometni ligi potrebuje še približno pol milijona evrov, pri čemer računa tudi na sodelovanje gospodarstva," so v sporočilu za javnost zapisali pri Olimpiji.

Zeleno-beli pri razvoju kluba računajo tudi na pomoč ljubljanskega župana Zorana Jankovića. "Pri tem je prvi pogoj za prihodnji razvoj in delovanje kluba uspešna skupščina kluba, na kateri morajo člani potrditi koncept razvoja ter kadrovsko zasedbo kluba. Izvršni odbor je skupščino napovedal za 18. junij 2009," so še dodali v klubu in kot drugi pogoj za uspešno delovanje navedli, da NK Olimpija Ljubljana uspešno izvede dezinvesticijo infrastrukture v Jami, pri čemer je projekt že v teku.

Sicer pa bodo vse neznanke o strokovnem vodstvu kluba in članski ekipi bržčas znane konec junija, ko klub načrtuje uradno predstavitev na lokaciji novega stadiona v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.