Šport > Nogomet
44 ogledov

Olimpijo okrepil izkušeni Hrvat

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana se je okrepil z izkušenim hrvaškim napadalcem Leonom Benkom,.

Leon Benko je med drugim igral za hrvaška Varteks in Slaven Belupo, belgijski Standard, nemški Nürnberg, Rijeko in Sarajevo. S slovenskimi prvaki je Benko podpisal dveletno pogodbo.

Lanskoletni najboljši strelec premijer lige Bosne in Hercegovine (18 zadetkov, 26 nastopov) ni skrival navdušenja ob prihodu v prestolnico, a se obenem zaveda tudi velike odgovornosti.

"Podpis pogodbe z Olimpijo predstavlja nov, velik korak v moji karieri, v isti sapi pa bi se želel zahvaliti vsem, ki so mi omogočili ta prestop. Največji motiv je zagotovo ambiciozen projekt, ki ga vodi predsednik kluba Milan Mandarić s sodelavci. Že po prvi sezoni mu je namreč uspelo osvojiti naslov slovenskega državnega prvaka, kar je dokaz, da je zmagovalec po duši. Prepričan sem, da lahko z bogatimi izkušnjami pripomorem k uresničevanju visoko začrtanih ciljev. Na domačem prizorišču želimo ubraniti naslov prvaka in osvojiti pokalno tekmovanje, naslednje leto pa bo pravi trenutek za korak naprej tudi v evropskih kvalifikacijah. Imamo odlično moštvo, kar mi bo olajšalo proces prilagoditve na novo okolje, kjer se želim potrditi z zadetki,'' je dejal Benko.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.