Šport > Nogomet
11 ogledov

Osemletnik o Giggsu: Tri dni ne bo hodil

manchester united EPA
Navijači Manchester Uniteda slavijo uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov, potem ko so na povratni tekmi nadoknadili dva gola zaostanka in s hat-trickom Robina van Persieja napredovali med najboljših osem.

Manchester United je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov na Old Traffordu premagal Olympiacos (3:0) in si s skupnim izidom 3:2 priigral uvrstitev v četrtfinale najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

''Lepo je bilo videti, kako so se igralci odzvali po nedeljskem porazu,'' je povedal trener David Moyes, ki je tako vsaj za nekaj časa utišal glasne kritike na račun njegovega dela. ''V ponedeljek sem jim dejal, da moramo zmagati s 3:0 in nekaj povrniti navijačem. Ti so bili izjemni. Zaslužili so si. Zaslužili so si dobro tekmo, saj jih v letošnji sezoni ni bilo veliko,'' je priznal škotski strateg, ki ga številni navijači Manchester Uniteda že vidijo na izhodnih vratih aktualnega angleškega prvaka.

Drugače meni osemletni William, ki se je po tekmi pošalil na račun Ryana Giggsa in dodal, da bo Moyes tudi prihodnje leto sedel na trenerski klopi Manchester Uniteda. ''Ne verjamem, da bo tukaj tako dolgo, kot piše v njegovi pogodbi, vendar mislim, da bo ostal še dve, tri sezone, potem pa se ga bomo znebili in dobili novega trenerja,'' je v zabavnem intervjuju povedal mladi navijač in si privoščil še veterana Ryana Giggsa, ki je odigral celoten obračun. ''Giggs tri dni ne bo hodil,'' se je pošalil William.

Moyes hvali Giggsa, z van Persiejem nič hujšega

Moyes je po tekmi zanikal, da je zaradi slabih predstav v domačem prvenstvu v strahu za svoj položaj. ''Ne bi rekel. Tukaj se vidim še dolgo, vendar me čaka veliko dela in ne bom mogel vsega opraviti naenkrat. Fantje so pokazali veliko srce. Znotraj kluba ne čutim pritiska. Vse prihaja od zunaj. Igralci so izjemni. Ves čas poslušam, da je temu ali onemu prekipelo, in moram ljudem govoriti, da so to same neumnosti. Ljudje iščejo razloge, zakaj nam ne gre dobro. Dobro nam ne gre, ker nismo igrali dobro. To je vse,'' je dejal Moyes in pomiril z vestjo, da poškodba Robina van Persieja, ki so ga morali z igrišča odnesti na nosilih, ni hujša.

''Ni videti tako hudo. Dobil je udarec v koleno,'' je povedal Škot in pohvalil Giggsa. ''Mislim, da je bil Giggs fantastičen. Njegove podaje in igra na splošno ter najpomembnejše – njegova telesna pripravljenost,'' je še dejal Moyes.

Napačna napoved delavcev na cesti

Pred tekmo Uniteda in Olympiacosa je bilo v Manchestru veliko ljudi prepričanih, da se rdeči vragi poslavljajo od Lige prvakov. O tem priča cestno opozorilo v bližini Old Trafforda. ''Nogometna tekma v sredo 19. marca. Začetek ob 19.45. Pričakujte poraz,'' je pisalo na enem od opozoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.