Šport > Nogomet
20 ogledov

Osmi poraz Olimpije

Milan Osterc, Davor Bubanja, Enes Handanagic Koper Anže Petkovšek
Koprčani so v 17. kolu na domači Bonifiki povsem potolkli Celjane s štirimi goli Milana Osterca (7:3). Vodilni Maribor le do točke v Ajdovščini (0:0). Domžale so z 2:1 ugnale Olimpijo.
"Dober je kot vino?" Osterc je vino izumil!
Kot kaže je bil stari pregovor iz zgornje vrstice narejen za Milana Osterca. Nekdanji reprezentant še noče prenehati z zabijanjem golov, proti Celju pa je štiri zabil celo prvič v karieri. Prej je po trikrat zabil za Beltince (proti Dekanom v sezoni 1994/95), Olimpijo (proti Muri 1999/00) in Gorico (proti Domžalam 2009/10).

Z začetkom tekme, ki bo šel v anale slovenskega nogometa, je Luka Koper odprla tekmo na novi Bonifiki proti CM Celju. Ali je grofe impresioniral nov objekt za zdaj ostaja nepotrjeno, toda izgledalo je, da so domači tekmo odločili že po vsega osmih minutah igre, ko je dvakrat zadel Mitja Brulc, svoj delež pa je še enkrat več dodal Milan Osterc. "Jagoda" je zabil še nekaj minut kasneje in dišalo je po blamaži, a so se Celjani do konca prvega polčasa vrnili v igro z goli Marija Močića, Sebastjana Gobca in Klemna Medveda.

Zaključek polčasa je napovedal napeto nadaljevanje, toda iz slačilnic je spet prišla le ena ekipa. Osterc je v 62. minuti povišal na 5:3, na varne tri zadetke razlike pa je že čez nekaj minut povišal Enej Jelenič. Osterc je nato po prekršku Simona Kluna v kazenskem prostoru (dobil je tudi rdeči karton) uspešno izvedel strel z enajstih metrov za svoj četrti gol večera za končnih in neverjetnih 7:3.

Na drugi sobotni tekmi sta Rudar Velenje in Nafta Lendava odigrala tekmo brez zadetkov. Knapi so bili večino tekme boljši nasprotnik in bi prek Dejana Djermanovića in Mirze Mešića vsaj nekajkrat morali zadeti, a jim to do konca tekme ni uspelo. Med obe moštvi se je na prvenstveni lestvici zdaj vrinil Koper, Nafta pa zaradi boljše gol razlike ostaja tretja.

Vodilni Maribor je v nedeljo gostoval v Ajdovščini in se s Primorjem razšel brez zadetkov. Sinovi burje so po petih zaporednih porazih prišli do prve točke, Mariborčani pa so v letošnji sezoni še naprej neporaženi, tako da sta bili obe ekipi po dokaj nezanimivem dvoboju zadovoljni z delitvijo plena.

Osmi poraz Olimpije
Domžale ostajajo edina ekipa, ki vsaj kolikor toliko lahko drži korak z vodilnim Mariborom. Domžalčani so v 22. minuti zasluženo povedli. Blaž Brezovački je podal z desne strani, pred vrati so trije branilci Olimpije le gledali vtekajočega Damirja Pekiča, ki je brez težav z glavo matiral Damirja Botonjiča. Zmaji so bili v drugem polčasu bolj podjetni, kar je privedlo do izenačenja. Nik Omladič je izvedel kot, Mato Šimunović je bil ob Eriku Salkiću neodločen, tako da je gostujoči branilec prišel do strela iz bližine in žogo poslal pod prečko. Odločitev o zmagovalcu je padla v 77. minuti, ko je Marko Drevenšek z 20 metrov natančno zadel v levi spodnji kot Olimpijinih vrat. Ob koncu je imel sicer Šokota s prostega strela priložnost za izenačenje, vendar je meril za las previsoko.

Lestvica:
1. Maribor 41 točk

2. Domžale 35
3. Nafta 25
4. Koper 24
5. Rudar 23
6. Triglav 20
7. Gorica 19
8. Olimpija 17
9. Primorje 15
10. Celje 14

Slovenska liga, 17. kolo:

Luka Koper : CM Celje 7:3 (4:3)
Brulc (3, 8), Osterc (5, 18, 62, 73/11-m), Jelenič (67); Močić (11), Gobec (22), Medved (25)
RK: Klun (72/Celje)

Rudar Velenje : Nafta Lendava 0:0

Primorje : Maribor 0:0

Triglav : HiT Gorica 2:0 (1:0)
Burgar (35, 51/11-m)

Domžale : Olimpija Ljubljana 2:1 (1:0)
Pekič (21), Drevenšek (76).; Salkič (58).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.