Šport > Nogomet
14 ogledov

Ostali brez Lige prvakov

Porto prihodnje leto ne bo smel nastopati v Ligi prvakov. Žurnal24 main
Prihodnje leto dva evropska nogometna kluba ne bosta mogla nastopiti v Ligi prvakov. Portugalski Porto zaradi stare podkupovalne afere, bolgarski CSKA pa zaradi neporavnanih obveznosti.

Portugalski nogometni prvak Porto je zaradi podkupovalne afere, stare štiri leta, za eno sezono izključen iz Lige prvakov. Vodstvo kluba je sicer že napovedalo pritožbo, a so iz Evropske nogometne zveze (UEFA) sporočili, da je za njeno pozitivno rešitev (pred dvema letoma so ugodili podobni prošnji Milana) malo možnosti. Porto je bil pred kratkim na Portugalskem kaznovan z odvzemom šestih točk in denarno kaznijo, ker naj bi pri klubu v sezoni 2003/04 skušali podkupiti sodnika, kljub temu pa je Porto brez težav osvojil naslov prvaka. Pravilnik UEFA jasno predpisuje, da klub, ki mu dokažejo podkupovanje in dogovarjanje pri izidih, ne sme sodelovati v Ligi prvakov.

Zaradi neplačanih dolgov brez lige prvakov
Sofijskemu moštvu CSKA zaradi neporavnanih obveznosti grozi prepoved nastopanja v Ligi prvakov, so sporočili iz bolgarske nogometne zveze. Slednja je o svojih ukrepih že obvestila pristojne organe na Mednarodni nogometni zvezi (UEFA). Poleg slabega finančnega stanja, klub naj ne bi izpolnjeval še številnih drugih pogojev. "CSKA ne bo dobil naše licence, saj ne izpolnjuje številnih licenčnih pogojev. Niso sporni samo dolgovi, klub namreč krši pravila še po 17 drugih členih," je za bolgarske medije izjavil Krasin Krustev, predsednik licenčne komisije pri bolgarski zvezi, in še dodal, da so primer posredovali na UEFA in da je odločitev zdaj v rokah krovne evropske nogometne organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.