Šport > Nogomet
32 ogledov

Osterc: "Pričakujem dve zmagi"

Milan Osterc je za slovensko reprezentanco igral med leti 1997 in 2002 ter doseg Žurnal24 main
Član zlate generacije slovenskih nogometašev, še vedno dejavni napadalec Kopra Milan Osterc, je z bralci zurnala24.si delil svoje poglede pred tekmama s Ferskimi otoki in Estonijo.

"Moramo pričakovati zmagi. Še posebej proti Ferskim otokom, čeprav druga tekma na gostovanju proti Estoniji ne bo lahka, ampak menim, da je reprezentanca dovolj kakovostna, da dvakrat zmaga," je pogovor za zurnal24.si začel Milan Osterc in še ocenil bero slovenske reprezentance po dveh kolih kvalifikacij za EP 2012: "Glede na igre s točko ne moremo biti zadovoljni. Proti Severni Irski smo bili bližje zmagi, tudi proti Srbiji smo odigrali zelo kvalitetno."

Sogovornika nismo izbrali naključno. Zdajšnji koprski napadalec je bil pred skoraj natančno desetimi leti strelec drugega slovenskega gola na gostovanju na Ferskih otokih v kvalifikacijah za SP 2002. Katančevi izbranci pa so izvlekli le točko. "Tekma je bila težka. Povedli smo z 2:0, nato pa v zadnjih treh minutah zapravili vodstvo in izgubili dve točki. Ferci so doma zelo neugodni, treba je zadeti čim prej. Ampak mi igramo v Sloveniji in tukaj smo zagotovo favoriti," je optimist Osterc.

Milan Osterc, Damjan Oslaj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Obrat na klubsko sceno. Koper ima novega trenerja Primoža Gliho, vrnila sta se tudi ptici selivki Miran Pavlin in Amir Karić. "Mislim, da ni težav. Primož je že prej deloval v slovenskih klubih. Menim, da gre za dobrega trenerja. Zdaj smo na nekajdnevnih pripravah na Pohorju, kjer se bomo še bolje spoznali," pravi napadalec Kopra, ki je trenutno na petem mestu in precej daleč od bleščečih predstav, vrednih prvakov: "Rezultati niso pričakovani. Prišlo je precej novih igralcev, poleg tega v klubu ni bilo pravega miru. Upam, da se bodo zadeve umirile in da bomo v tej zasedbi nadaljevali do konca sezone."

Osterc, lani prvi strelec lige s 23 zadetki, je letos zabil le enkrat. "Ne morem biti zadovoljen. V Koper sem prišel v četrtem kolu. Na začetku nisem bil pripravljen, kot bi moral biti. Po poškodbi me ni bilo na igrišču tri tedne. Upam, da bodo v nadaljevanju prišli boljši rezultati in igre," pričakuje Osterc, ki pa ne razmišlja o reprezentanci: "O tem nima smisla govoriti. Reprezentanca je izoblikovana. To je šlo mimo."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.