Šport > Nogomet
13 ogledov

Ostri Sir Alex: "Van Persie bi lahko umrl"

Cleverley Williams Van Persie Chico Agustien Swansea Manchester United Premier L EPA
Napeta tekma v Swanseaju, kjer je domače moštvo vzelo točko vodilnemu Manchester Unitedu, bo očitno dobila še tretji polčas. Po tekmi je gostujoči trener Sir Alex Ferguson namreč dejal, da ima njegov napadalec Robin van Persie srečo, da je še živ. Branilec domačih Ashley Williams bi po njegovem mnenju Nizozemcu lahko zlomil vrat.

Sir Alex Ferguson je po remiju s Swansea Cityjem izrazil željo, da bi član velške ekipe Ashley Williams dobil ostro kazen, potem ko je imel po mnenju škotskega trenerja Manchester Uniteda njegov varovanec Robin Van Persie "srečo", da je preživel.

• Labodi zaustavili United
(Ne)nameren udarec Williamsa iz 75. minute

Williams je z žogo namreč namerno zadel Van Persieja v glavo, medtem ko je Nizozemec po prekršku ležal na tleh sredi drugega polčasa. Van Persie je po prekršku Nathana Dyerja ležal na robu kazenskega prostora, ko mu je Williams z vso silo iz neposredne bližine v glavo poslal žogo.

Nekdanji kapetan Arsenala je temu primerno ostro reagiral in začelo se je skupinsko prerivanje, rumena kartona pa sta na koncu dobila tako Van Persie, kot tudi Williams.

Williams: "Izbijal sem žogo"

"Robin van Persie ima srečo, da je še živ," je po tekmi za Sky Sports dejal razjarjeni Ferguson. "To je bila sramotna poteza njihovega igralca, ki bi ga FA (angleška nogometna zveza, op. a.) morala kaznovati. Robinu bi lahko zlomil vrat. Lahko bi ga ubil."

"Mislim, da bo FA morala pregledati ta dogodek - ne glede na to, da je dobil rumeni karton, mislim, da bi moral dobiti kazen za dolgo časa, saj je bila to ena najbolj nevarnih reči, kar sem jih v zadnjem času videl na nogometnem igrišču. Absolutno namerna. Sodnik je že zapiskal, igra se je ustavila, on pa je to storil točno pred sodnikom. Fanta bi res lahko ubil."

28-letni velški reprezentant Williams, nekdanji član West Bromwich Albiona, Hednesford Towna in Stockport Countyja, je po tekmi vseno miril situacijo in izrazil prepričanje, da je bil vse skupaj le velik nesporazum.

"Le izbil sem žogo iz frustracije, žal pa ga je zadela v glavo in malce se je razjezil," je dejal Williams. "Stvari so se malce zakuhale, a na koncu je bilo vse v redu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.