Šport > Nogomet
30 ogledov

Ovacije Oblaku, drama v kneževini

Atletico MAdrid Bayer Leverkusen EPA
V sredo pozno zvečer smo dobili še zadnja udeleženca četrtfinala elitnega evropskega nogometnega tekmovanja. To sta postala Atlético Madrid in AS Monaco.

Za slovenske ljubitelje nogometa je v središču pozornosti dvoboj med madridskim Atléticom in leverkusenskim Bayerjem, saj sta si nasproti stala Jan Oblak in Kevin Kampl, oba sta odigrala vso tekmo.

Ekipa škofjeloškega vratarja je na prvi tekmi v Nemčiji prišla do izdatne zmage z 2:4 in si je tako že pred povratnim obračunom zagotovila težko ulovljivo prednost, na stadionu Vicente Calderón pa zlahka zadržal naskok z remijem (0:0).

Prvi so zapretili gostje z nenatančnim udarcem Kevina Vollanda, na drugi strani je Ángel Correa iz obetavne situacije meril v blok. Igra je bila precej enakovredna, razživela pa se je v končnici prvega dela, ko je nemški vratar Bernd Leno odlično ubranil poskusa Corree in Kokeja, "farmacevti" pa so bili nevarni po Kamplovi podaji in blokiranem poskusu Javierja Hernándeza.

Drugi del se je začel z odprto igro na obeh straneh, v 53. minuti se je še ena izjemna priložnost ponudila Correi, vnovič je bil nenatančen. 

Sredi drugega polčasa je vse svoje mojstrstvo pokazal Oblak. Po napaki obrambe je sam proti njemu stekel Julian Brandt in izgubil dvoboj iz oči v oči s Slovencem, na odbito žogo je pritekel Volland, toda Škofjeločan je z novima panterskima paradama preprečil gol. Celoten stadion je glasno skandiral Oblaku.

Slovenski reprezentant je ustavil tudi nevaren poskus Karima Bellarabija, na drugi strani pa je vratarja ogrozil Antoine Griezmann. Zadeti je skušal tudi Kampl, toda Oblak je ubranil še njegov neugoden udarec z 20 metrov. Svetlolasi vezist je s kretnjo izrazil svojo frustracijo in tako dal svojevrsten kompliment rojaku. Do konca sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti, toda mreži se nista zatresli. 

"Knezi" zasluženo izločili "meščane"

Fabinho AS Monaco Manchester City  | Avtor: EPA EPA

Francoski podprvak AS Monaco je na prvi tekmi proti Manchester Cityju v gosteh doživel poraz s 5:3, doma pa s pogumno predstavo (3:1) prišel do preobrata in napredoval zaradi več doseženih zadetkov v gosteh.

Srečanje na stadionu Louis II. se je začelo s silovitim pritiskom domačinom, Angleži so se bili prisiljeni braniti. Monaco je povedel v 8. minuti, ko je Kylian Mbappé žogo preusmeril v mrežo po podaji Bernarda Silve. Prav Mbappé je tik pred tem že zapravil eno stoodstotno priložnost.

Nalet Monaca ni pojenjal in v 29. minuti je prišel še drugi gol. Benjamin Mendy se je prebil po levem boku in fantastično podal v sredino, natančen zaključek je prispeval Fabinho in postavil izid polčasa.

V drugi polčas je City krenil precej bolj ambiciozno in hitro zapretil. Raheem Sterling je dobro akcijo pokvaril s slabo podajo proti Sergiu Agüeru, prav Argentinec pa je malo kasneje iz zelo obetavnega položaja streljal čez okvir.

Domači vratar Danijel Subašić je bil na preizkušnji še po poskusih Agüera in Leroya Sanéja, v 71. minuti pa je vendarle klonil. Sterling je krenil v prodor in sprožil, Subašić je odbil, a samo do Sanéja, ki je ohranil mirne živce.

Vendar veselje Angležev ni trajalo dolgo. V 77. minuti je Thomas Lemar odlično izvedel prosti strel, pred vrati pa je bil najvišji Tiémoué Bakayoko in domače spet popeljal v položaj za napredovanje.

Liga prvakov, osmina finala (povratni tekmi):

ATLÉTICO MADRID - Bayer Leverkusen 0:0 (0:0)  /4:2/

AS MONACO - Manchester City 3:1 (2:0)  /3:5/
Mbappé 8., Fabinho 29., Bakayoko 77.; Sané 71.

ABC - uvrščeni v četrtfinale
/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.