Šport > Nogomet
28 ogledov

Ovadeni Bručan, Miklavčič in mama Kresalove

Upravno sodišče je zadržalo odločbo informacijske pooblaščenke. Žurnal24 main
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je ovadila zdajšnjega in nekdanjega ministra za zdravje Boruta Miklavčiča in Andreja Bručana ter mamo ministrice Katarine Kresal.

Ovadila jih je zaradi goljufije in zlorabe osebnih podatkov, je poročala POP TV. Prijava je povezana z Zbornico fizioterapevtov Slovenije. Ta po ugotovitvah Nataše Pirc Musar nezakonito obdeluje osebne podatke 522 posameznikov. Fizioterapevti so bili v registru zbornice navedeni kot njeni člani, pa za to sploh niso vedeli. Urad pooblaščenke je zbornici naložil brisanje osebnih podatkov.

Zbornica je ''zavajala, da vodi dva registra, članov in fizioterapevtov''. Kot je pokazal inšpekcijski postopek, je namreč vodila zgolj članskega. Kot je za Radio Slovenija dejala Pirc Musarjeva, mnogo ljudi, ki so jih pozvali v postopek, ''ni imelo pojma, da so vpisani v register članov''. Pri tem naj bi šlo za nabiranje fiktivnih članov zbornice.

V rokah tožilcev
Zadevo je prevzela skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala. Zbornico vodi Friderika Kresal, zastopa pa jo odvetniška pisarna Mira Senice, v kateri je nekdaj delala tudi Katarina Kresal. Na zbornici so dejali, da je odločba zaradi napak v postopku nepravilna in nezakonita. Tako Miklavčič kot Bručan pa naj bi zbornici prižgala zeleno luč za izvajanje javnih pooblastil, je še poročala POP TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.