Šport > Nogomet
20 ogledov

Ovadeni štirje, en osumljeni v Nemčiji

"Policisti so pretekli teden opravili šest hišnih preiskav na območju Maribora i Žurnal24 main
Policija je predstavila izsledke zaključene preiskave kaznivih dejanj nedovoljenih iger na srečo. Osumljen je tudi 29-letnik, ki trenutno biva v Nemčiji. Ali je to res Goran Šukalo, pa niso želeli potrditi.

Mariborski kriminalisti so minuli teden prostost odvzeli štirim članom hudodelske združbe, ki je na območju Maribora že dalj časa organizirala nezakonite stavnice. Šlo naj bi za 47-letnega Kostjo Turnerja, ki je vodja hudodelske združbe, njegovo desno roko Ivana Vinka ter Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška. Vsak od članov naj bi imel točno določeno nalogo, po večini pridobivanje novih stavničarjev, tako doma kot v tujini. Policisti so sicer sprva pridržali pet oseb, a so ovadili samo štiri, medtem ko je bil eden izpuščen.

"Z zbiranjem obvestil in uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov smo ugotovili, da so osumljeni že dlje časa organizirali nelegalne stavnice, za katere ni bila izdana koncesija pristojnega organa. S tem so vplivali na športne rezultate v tujini in si na ta način samo v zadnjih šestih mesecih pridobili protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 250 tisoč evrov," je pojasnil Janez Lovrec, vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

Šukalo je na prostosti
Dodal je, da sta sodelovala tudi 29-letni državljan Slovenije, začasno prebivajoč v Nemčji, in 41-letni državljan Srbije, a ni želel potrditi, da gre za slovenskega nogometaša Gorana Šukala in nekdanjega srbskega nogometaša Sašo Simiča. Šukalo, ki naj bi v zadnjih štirih mesecih zase in za druge vložil kar 1,9 milijona evrov,  je sicer še vedno na prostosti, prav tako tudi Simič.

Grozi jim do osem let zapora
Za kaznivo dejanje nedovoljenih iger na srečo je sicer predpisana zaporna kazen do osem let zapora, za kaznivo dejanje hudodelskega združevanja pa do osem let za vodjo in do pet let za člane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.