Šport > Nogomet
7 ogledov

Owen rešil točko Unitedu

(Foto: Reuters)
1/31
Žurnal24 main
Manchester City je premagal Chelsea (1:0), West Bromwich pa je na Emiratesu senzacionalno ugnal Arsenal (3:2). Man. United ni izkoristil spodrsljajev. Newcastle brez Harisa Vučkića izgubil proti Stoku.
Nov zadetek Korena
Slovenski reprezentant Robert Koren po poraznem začetku epizode pri Hull Cityju skupaj s tigri igra vedno bolje. Hull je v gosteh v soboto premagal Norwich (2:0), vodilni zadetek pa je v 83. minuti zabil prav Koren, ki je izsilil še prosti strel iz katerega je zabil Tom Cairney.

Manchester United je na gostovanju v svojem predmestju potreboval zadetek veterana Michaela Owna, ki je rešil vsega točko pri Boltonu (2:2). Trotters so dvakrat vodili po zadetkih Zata Knighta in Martina Petrova, a se je United dvakrat vrnil. Sicer navdušujoči Johan Elmander je bil na koncu tragični junak, saj je minuto ali dve pred golom Owna zapravil čisto priložnost za 3:1. Rdečim vragom tako ni uspelo izkoristiti spodrsljajev najbližjih tekmecev. Wayne Rooney je igro zapustil več kot pol ure pred koncem, skupaj z Ryanom Giggsom, oba pa sta si s paketi ledu na klopi hladila poškodbi. Ali sta vprašljiva za pomembno tekmo z Valencio v Ligi prvakov med tednom zaenkrat še ni znano. NE SPREGLEJTE GALERIJE IZ ANGLIJE

Čeprav je Newcastle - Harisa Vučkića spet ni bilo v postavi srak - po polčasu vodil, pa je ob koncu vseeno moral priznati premoč Stoke Cityju z 1:2.
West Brom utišal Emirates
Sanje o naslovu? Za navijače Arsenala je spet prišla boleča tekma streznitve, pravo lekcijo učinkovitega nogometa pa jim je na domačem Emiratesu odčital West Bromwich Albion. Italijan Roberto Di Matteo, ki so ga topničarji dobro spoznali še za časa igranja v dresu Chelseaja, s svojimi fanti nadaljuje zanesljiv začetek sezone v Premier League. Manuel Almunia je sicer ubranil enajstmetrovko Chrisu Bruntu, a je Španec nato spet sebi značilno "plaval" po celotnem kazenskem prostoru in bil krivec za vsaj dva zadetka gostov. Gola Samirja Nasrija sta sicer pripeljala do napete končnice, v kateri pa topničarji niso uspeli izenačiti in zapravili veliko priložnost za približanje vodilnim na lestvici.

West Ham do prve zmage, remi L'Poola
Liverpool je po sramotnem izpadu iz ligaškega pokala doma gostil Sunderland. Bizaren vodilni gol je zabil Dirk Kuyt, po tem ko so imeli gostje prosti strel, branilec pa je žogo podal vratarju z namero, da bi prosti strel izvajal on. Torres je ukradel žogo in jo podal Kuytu, ki je zabil, sodnik pa je gol priznal. Gostje so se z dvema goloma Darrena Benta približali trem točkam, a je Redse kot že ničkolikokrat rešil Steven Gerrard.

Prvi paket točk so osvojili tudi nogometaši West Hama. Krvavo potrebovane tri točke za kladiva so prišle proti bližnjim in osovraženim sosedom Tottenhamu, edini gol na tekmi pa je prispeval francoski napadalec Frederic Piquionne.

Chelsea padel na prvem pravem testu
Fantastičen začetek sezone se je za nogometaše Chelseaja končal s porazom na obračunu milijonarjev proti Manchestru Cityju. Na tekmi, v kateri sta si obe ekipi pripravili bore malo lepih priložnosti, so Citizensi slavili z golom kapetana Carlosa Téveza, ki je s prodorom čez pol igrišča poskrbel za veliko zmago. Gol je z napisom pod majico (Feliz cumple mami - vse najboljše mami) posvetil svoji materi.

"Čakajte, da bo prišel pravi test!" so govorili skeptiki o Chelseaju, ki je na prvih petih tekmah zabijal in zmagoval za šalo. Toda tekme proti West Bromu (6:0), Wiganu (6:0), Stoke Cityju (2:0), West Hamu (3:1) in Blackpoolu (4:0) pač niso bile pravi test za može v modrem. Carlo Ancelotti je tako spet izgubil proti svojemu nekdanjemu moštvenemu kolegu iz italijanske reprezentance Robertu Manciniju, ki je pred tekmo zvito napovedal, da bodo modri "verjetno prvaki". Pot do naslova bo kot kaže tudi za Londončane še zelo dolga, po izpadu iz ligaškega pokala pa so izgubili še drugo tekmo v enem tednu.

Nismo zmogli uporabiti svojih kvalitet in bili smo preveč komplicirani.
Carlo Ancelotti

"Imeli smo načrt - in dobro je uspel," je po tekmi dejal branilec Cityja Vincent Kompany."To je dober rezultat, toda to so le tri točke - seveda je dobro zmagati, toda bolj pomembno bo zmagati na naslednjih dveh tekmah. Na papirju so to tekme, ki bi ju morali dobiti." Ancelotti je bil po tekmi oster do svojih varovancev in se nad rezultatom ni pritoževal: "Nismo igrali tako, kot smo si želeli," je dejal. "Nismo zmogli uporabiti svojih kvalitet in bili smo preveč komplicirani. City je prikazal dobro predstavo na sredini igrišča, dobil veliko dvobojev in zasluženo slavil."

Anglška liga, 6. kolo:

Lestvica:
1. Chelsea 15 točk

2. Man. United 12
3. Arsenal 11
4. Man. City 11
5. West Brom 10
...
10. Newcastle 7
...
18. Wigan 5
19. West Ham 4
20. Everton 3

Manchester City : Chelsea 1:0 (0:0)
Tévez (60)

Arsenal : West Brom 2:3 (0:0)
Nasri (75, 90); Odemwingie (50), Jara (52), Thomas (73)

Birmingham City : Wigan Athletic 0:0
RK: Gardner (89/Birmingham)

Blackpool : Blackburn Rovers 1:2 (0:1)
Phillips (85); Adam (20/a.g.), Emerton (90)

Fulham : Everton 0:0

Liverpool : Sunderland 2:2 (1:1)
Kuyt (5), Gerrard (64); Bent (25/11-m, 48)

West Ham United : Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)
Piquionne (29)

Bolton : Manchester United 2:2 (1:1)
Knight (6), Petrov (66); Nani (23), Owen (74)

 Wolverhampton : Aston Villa 1:2 (0:1)
Jarvis (61); Downing (25), Heskey (88)

Newcastle : Stoke City 1:2 (1:0)
Nolan (43/11-m); Jones (68), Perch (85, a. g.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.