Šport > Nogomet
28 ogledov

Oxford odpustil igralca zaradi homofobnega tvita

Oxford City Steele Twitter homofob Oxford City
Tvitanje nogometašev na Twitterju je v sredo dobilo novo poglavje, potem ko je angleški nižjeligaš Oxford City zaradi homofobnega tvita prekinil pogodbo s svojim nogometašem Leejem Steeleom. Še isti dan se je moral zaradi tvita opravičiti tudi Arsenalov vratar Wojciech Szczesny, ki je svojega soigralca Aarona Ramseyja primerjal s "posiljevalcem".

"Ne bi bil rad v postelji skupaj z Garethom Thomasom #sključavnicozaprtari**naluknja," je na Twitterju napisal Lee Steele, zdaj že bivši nogometaš angleškega nižjeligaša Oxforda Cityja, ki se je obregnil ob velškega igralca ragbija Garetha Thomasa, odkritega geja, ki je nastopil v televizijski oddaji Celebrity Big Brother.

"Afera Facebook": Sir Alex bi Čadikovskemu navil ušesa

Pri klubu so se nemudoma odzvali in takoj prekinili pogodbo z napadalcem, kar bi lahko imelo daljnosežne posledice pri Twitterju in nogometnih klubih nasploh, saj jih njihovi igralci z nepremišljenimi zapisi vedno znova spravljajo v neprijetne položaje. "Skupščina Oxforda Cityja je odločila, da zaradi zadnjih komentarjev na socialnem mediju odpusti Leeja Steela, saj gre za resno nasprotovanje etosu našega kluba," se je glasilo kratko sporočilo kluba.

Trener Mike Ford je svojega 38-letnega varovanca vsaj delno vzel v bran. "V tem primeru je Lee slabo ocenil situacijo in za to bo moral plačati. Izustil je homofobni komentar, a to zagotovo ne pomeni, da je tudi on homofob," je povedal Ford.

Szczesny tvitnil Ramseyju: "Videti si kot posiljevalec"

Poljski vratar Arsenala Wojciech Szczesny je za novo dozo zgražanja poskrbel še isti dan, potem ko se je odzval na fotografijo klubskega soigralca Aarona Ramseyja. "Ne želim biti nesramen, prijatelj, ampak na tisti fotografiji si videti kot posiljevalec," je Valižanu napisal Szczesny. "Ljubosumje ni dobra stvar, prijatelj," mu je vrnil Ramsey, a je Szczesny stvari še poslabšal z naslednjimi besedami: "Če si videti kot posiljevalec/pedofil, to prav tako ni dobra stvar."

Enaindvajsetletni vratar se je moral po opozorilu s strani kluba takoj opravičiti, Poljak pa je skesano tvitnil: "Žal mi je, če je bil zaradi mojih prejšnjih tvitov kdo užaljen. So nekatere reči, o katerih se ne bi smeli šaliti, in jaz sem šel čez mejo. Oprostite!"

Tu je usodna fotografija:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.