Šport > Nogomet
16 ogledov

Özil že pri Rosellu doma: lahko bi igral za Barço

Boateng Özil Nemčija Irska kvalifikacije za SP EPA
Nemški zvezdnik Mesut Özil po nekaj več kot mesecu dni v Angliji že trdi, da je povsem pozabil na Real Madrid, medtem ko iz Španije prihaja zanimiva anekdota.

Odhod Mesuta Özila je strl srce marsikaterega navijača Real Madrida, pranje umazanega perila v javnosti med nemškim reprezentantom in belim baletom pa je še pospešilo celjenje ran pri "Čarovniku iz Oza", ki trdi, da je zdaj že povsem prebolel nenadni odhod iz Madrida.

"Že sem pozabil na Madrid," je nedavno dejal Özil, medtem ko je tabloidu Bild razkril tudi, da je ob prihodu na podpis pogodbe z Arsenalom dobil SMS-dobrodošlico nekdanjega trenerja Joséja Mourinha, ki ga je v Londonu že čakal kot trener Chelseaja.

Prestop v Barcelono že pripravljen

"24-letni fant ni potreboval dolgo, da je pozabil na Madrid, vodilni pri Barceloni pa to razumejo," v soboto piše Miguel Rico, pomočnik glavnega urednika pri katalonskem dnevniku Mundo Deportivo. Barcelona je imela po njegovih informacijah na mizi že dogovorjen prestop Özila, ki pa na koncu ni prepričal trenerskega štaba na čelu s Josepom Guardiolo in Titom Vilanovo.

"Poleti leta 2010 so imeli dogovor z Werderjem Bremnom za nakup Özila za osem milijonov evrov. Mesut je čakal na OK v Torredembari in skupaj z (podpredsednikom Barcelone Jordijem, op. a.) Bartomeuom obiskal (predsednika Sandra, op. a.) Rosella pri njemu doma. Trenerji se kljub vsemu niso odločili za korak v smer nogometaša, ki se je rodil, da bi igral za Barço, poleg tega pa se je še javno označil za navijača Barcelone, podpisal pa je za Madrid. Tisti klub, na katerega je pozabil v le 40 dneh. Toliko jih je zdaj preživel pri Arsenalu, najboljšemu približku Barçe, za katero ni mogel igrati."

Ovacije na predstavitvi Bala

Özil je, ko ni dočakal dogovora s Katalonci, nato za enkrat višjo ceno 19 milijonov evrov prestopil k Realu in postal eden temeljnih kamnov Mourinhovega moštva, ki je iz rok Barcelone iztrgalo naslov španskega pokalnega in državnega prvaka.

Madrid se ga je kljub protestom navijačev hitro odkrižal tik pred koncem poletnega prestopnega roka, ko je sprejel ponudbo Arsenala za 50 milijonov evrov. Med družino nemškega reprezentanta in predsednikom Reala Florentinom Pérezom od takrat dalje švigajo številne strupene puščice, del navijačev pa je v podporo priljubljenemu "Osilu", kot so v Španiji izgovarjali njegov priimek, skandiral tudi na predstavitvi novega člana Garetha Bala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.