Šport > Nogomet
25 ogledov

"Pa naj zabije Oblak!"

Enes Rujović je v tej sezoni za Olimpijo iz Ljubljane zabil tri zadetke. (Foto: Žurnal24 main
V petek ob 16.30 se bosta v sklopu 31. kola Prve lige v Ljubljani udarila večna tekmeca Olimpija in Maribor. Enes Rujović pred derbijem ne želi napovedati končnega rezultata. To je napoved iz tabora zmajev.

V tej sezoni smo izgubili že štiri derbije, a je vsaka tekma zgodba zase. Pozabi se, kaj je bilo.
Enes Rujović

"Rezultata ne bi napovedoval. Zmagali bomo, tudi če z 1:0. Pa naj da gol Jan Oblak," se je pošalil 20-letni Ljubljančan Enes Rujović, produkt nogometne šole Olimpije, ki mu derbi pomeni nekaj več.

Pozabi se, kar je bilo
"Derbiji so bili nekaj posebnega že v mlajših selekcijah," se spominja Olimpijina številka deset, ki se ne ozira na slabe rezultate zmajev proti vijolicam v tej sezoni. "Vemo, da moramo zmagati. V tej sezoni smo izgubili že štiri derbije, a je vsaka tekma zgodba zase. Pozabi se, kar je bilo. Vsi živimo za derbi," zagotavlja Enes, ki pri Mariboru najbolj ceni Armina Bačinovića in Marcosa Tavaresa.

Rujović je na derbijih sicer sprva sodeloval kot pobiralec žog. "Spomnim se tekme, ko je Olimpija potrebovala zmago za naslov, pa se je za Bežigradom končalo z 1:1. Pa gol Cimeta, ko je prodrl s sredine igrišča," svoje prve asociacije ob derbiju opisuje kreativni vezist, ki je v prvi ligi sicer debitiral v majici Interblocka. "Interblocku bi privoščil, da dobi stadion in da imamo v Ljubljani dva močna kluba. To bi bilo le dobro za slovenski nogomet," je prepričan Rujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.