Šport > Nogomet
756 ogledov

Pablo Escobar prizanesel življenju perujskega nogometnega selektorja

Ricardo Gareca, Pablo Escobar Reševalni pas/Twitter
Eden izmed plačancev kralja kokaina Pabla Escobarja, poznan pod vzdevkom Popaj, je priznal, da je njegov šef načrtoval napad na nogometaše Americe de Cali, a si je premislil iz spoštovanja do njihovega nogometaša Ricarda Garece, današnjega selektorja Peruja.

Pablo Escobar naj bi na vrhuncu svoje moči načrtoval napad na igralce nogometnega kluba America de Cali, a si je na koncu premislil, saj je želel prizanesti nogometašu, ki ga je nadvse spoštoval, Ricardu Gareci, današnjemu selektorju Peruja ter tedanjemu prvemu zvezdniku osovraženega kluba.

Ricardo Gareca | Avtor: Profimedia Profimedia

Vojna med narkokarteloma Cali in Medelin je namreč privedla do napada z bombo na Escobarjevo družino, v kateri so umrli mnogi njeni člani. Escobar se je odločil maščevati z napadom z bombo na nasprotnikovo nogometno moštvo.

"Šef se je želel maščevati, a se je odločil, da jim prizanese zaradi svoje ljubezni do nogometa in Garece," je priznal eden izmed Escobarjevih nekdanji plačancev, John Jairo Velasquez, bolj poznan pod vzdevkom Popaj.

John Jairo Velasquez "Popaj" | Avtor: Profimedia Profimedia

Escobar se je na koncu le odločil, da nogometašem Americe de Cali prizanese z njihovimi življenji ter da bo izgubljene svojce maščeval na drug način.

Najprej se je odločil ugrabiti nekaj igralcev Americe, ki bi jih vrnil nepoškodovane, če bi mu kartel iz Calija predal svoja dva ustanovitelja, brata Rodriguez. Ker sovražni kartel ni bil pripravljen sodelovati, se je preprosto odločil pobiti družino nogometaša Pedra Enrique Sarmienta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.