Šport > Nogomet
20 ogledov

Padel, a vseeno zadel gol

Philip Schobesberger EPA
Avstrijski mediji so prigodo avstrijskega nogometaša Philippa Schobesbergerja že razglasili za "nespretnost leta": 22-letnik se je namreč pred strelom na gol spotaknil, a vseeno zadel gol.

"Česa takega še nikoli nisem videl. To je bil gol leta, a tudi nespretnost leta. A v bistvu je vseeno, važno je, da je žoga v golo," je po tekmi povedal kapetan Rapida Steffen Hofmann o golu mladega nogometaša Philippa Schobesbergerja.

21-letnik je v tekmi Evropske lige v 77. minuti zadel svoj drugi gol tekme proti Victorii Pilsen in tako Dunajčane pripeljal do zmage, a način, kako je zadel gol je bil več kot nenavaden.

"Nekaj takega ne moreš storiti zanalašč, mogoče sem le nekoliko pomagal z levo nogo. Ko sem drsel po tleh, sem že vedel, da bo žoga našla pot v gol," je povedal Schobesberger, ki se je v zadnjem delu tekme popolnoma sam znašel pred vratarjem, se spotaknil in z nezavednim gibom med padanjem žogo potisnil proti golu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.