Slovenija
48 ogledov

"Pahor, Pahor, lošči kopačke"

To je krtača, ki je spravila na kolena premierja Pahorja in s katero je čistil p
1/18
Žurnal24 main
Slovenski nogometaši so po zmagi nad Rusijo iz garderobe skandirali Pahorju, ki je čakal v sosednji garderobi, naj jim zlošči kopačke.

Pahor je s svojo ekipo varnostnikov po neuradnih informacijah po prihodu najprej moral zapustiti garderobo reprezentance, ker so bili nogometaši še v zanosu in nekateri že brez dresov.

Potem ko je čakal nekaj minut v sosednji garderobi, pa se je iz garderobe naše reprezentance slišalo skandiranje: “Pahor, Pahor, lošči kopačke.”

Takrat je premier odšel v garderobo nogometašev, vendar je kopačke očistil, ne pa zloščil. Pri tem je namreč uporabil sirkovo krtačo, ki je namenjena za osnovno odstranjevanje blata na podplatih kopačk, ne pa za njihovo loščenje.

Fotografija krtače
Že dopoldne smo prvi objavili fotografijo krtače, s katero je premier Pahor čistil nogometašem kopačke.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v pogovoru za TV Slovenija dejal, da naj Pahorjevo čiščenje kopačk ostane v slačilnici in dodal: "To je tema, o kateri ne govorimo radi."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Z Rusi še naprej prijatelji

Na vprašanje, kakšen je bil odziv na poraz pri njegovih ruskih kolegih, Pahor odgovarja, da še naprej ostajajo v prijateljskih odnosih. ''Vesel sem, da nismo zmagali v Rusiji, ker bi me najverjetneje aretirali,'' pa je dodal v šali.

Türk: nogometna velesila
Slovenski predsednik Danilo Türk je čestital slovenskim nogometašem za zmago na tokratni tekmi. Dejal je, da so slovenski nogometaši iz Slovenije naredili nogometno velesilo. "Šampioni, šampioni," je še dejal Türk.

Danes popoldne je zanje pripravil tudi slovesen sprejem.

Medvedjev: Sreča na strani Slovenije
''Seveda sem razočaran, tako kot navijači. Sreča je bila danes na strani Slovenije,'' pa je takoj po tekmi dejal ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, ki je v Slovenijo priletel tik pred tekmo.

Na spletnem družabnem omrežju Facebook je bila takoj po tekmi ustanovljena skupina ''Slovenija je na svetovnem prvenstvu''. V 40 minutah se ji je pridružilo nekaj manj kot 6.000 članov.

Na tribuno na stadionu ga je pospremil slovenski predsednik Danilo Türk. Pahor pa je Medvedjeva pozdravil tudi z objemom.

Obisk Medvedjeva v Sloveniji je bil zelo kratek, prileteli so tik pred tekmo in odleteli takoj po njej.

Polčas izkoristila za politiko
Med polčasom sredine tekme sta imela slovenski in ruski predsednik kratko bilateralno srečanje. Strinjala sta se, da je prvi polčas potekal v pravem športnem vzdušju. Odnose med državama sta oba ocenila za zelo dobre, velik pomen pri nadgradnji sodelovanja pa sta pripisala sodelovanju pri izgradnji plinovoda Južni tok.

Sprehod po mestu
V Maribor je v sredo nekaj po 18. uri prispel tudi ruski milijarder Roman Abramovič, ki je najprej odšel na sprehod do glavnega trga, nato pa užival v družbi še desetih v eni izmed mariborskih restavracij.

Roman Abramovič izjav novinarjem ni želel dajati že na letališču. Edine njegove besede za predstavnike medijev je v središču Maribora namenil našemu fotografu. Dejal je: ''Ne slikajte me  več.''

Po zvezdniško
Abramovič se je na letališču želel izogniti novinarjem. Ko so naredili prostor, je po zvezdniško brez besed odkorakal do avtomobila in se odpeljal.

Abramovič je 51. najbogatejši človek na svetu, težak je okoli šest milijard evrov. Med drugim je v njegovi lasti tudi angleški nogometni klub Chelsea.

Pričakali goste
Na mariborsko letališče se je sicer nekaj ur pred tekmo zgrnilo mnogo več ljudi, opazili smo tudi Matjaža Kovačiča, predsednika uprave NKBM, ki je čakal prvega moža Gazproma Alekseja Millerja.

Številni radovedneži
Pred samim letališčem se je od poznega popoldneva trlo radovednežev, ki so želeli videti luksuzna vozila in letala ruskih bogatašev. Pred stavbo se je tako zbralo več kot petdeset radovednežev, med katerimi so bili tudi nekateri mariborski poslovneži in otroci.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Petične zahteve ruskih gostov
Predsednika ruske nogometne zveze in ruskega ministra za šport Vitalija Mutka je na mariborskem letališču čakal 150 tisoč evrov vreden porsche, s katerim se je minister odpeljal proti stadionu. 

Mutko je sicer po pristanku dejal, da pričakuje lepo tekmo in da se je veseli. Njegova napoved rezultata pa je bila nič proti nič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Ljubijo razkošje, a ne znajo nobenega jezika

Na ministra je čakal lastnik podjetja Avto Jarc Milan Jarc, ki je za Žurnal24 dejal, da je te dni prevažal ruske športne funkcionarje in člane ruske reprezentance.

Kot pravi, so zelo zadovoljni z Mariborom, a se z znanjem jezikov ne morejo pohvaliti, saj nekateri razen ruskega jezika ne znajo govoriti nobenega drugega svetovnega jezika.

Pri prevažanju po Mariboru so imeli prav posebne zahteve. Zaželeli so si namreč jaguarje, mercedese in BMW-je, a ko jim je Jarc ponudil prestižnega porscheja, so bili nad njim vsi takoj navdušeni.

Težave Telemacha
Večina nogometnih navdušencev je obračun spremljala prek televizijskih zaslonov. Bralec nam je sporočil, da je uro pred začetkom tekme prišlo do 15-minutnega izpada Telemachovega sistema. Za zurnal24.si so nam v podjetju povedali, da so imeli tehnične težave, ki pa so jih odpravili. Zagotovili so nam, da ogled tekem za njihove uporabnike ni bil ogrožen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.