Šport > Nogomet
16 ogledov

Palermo še v igri za finale - 2:2

Pastore je izenačil na 1:1. Ko je vstopil Iličič, je padel gol za vodstvo 2:1. ( Žurnal24 main
Inter je na prvi polfinalni tekmi italijanskega pokala z 1:0 premagal Romo. Večer kasneje sta v drugem polfinalu igrala AC Milan in Palermo. Bilo je 2:2. Josip Iličić je igral v drugem polčasu.

Prvič, odkar sta v Palermu Josip Iličić in Armin Bačinović, se je zgodilo, da v prvi postavi ni bilo niti enega Slovenca. Ob polčasu je vendarle v igro vstopil Iličić in kaj kmalu je sledil zadetek Abla Hernandeza za vodstvo 2:1. Eno uro prej se je tekma zečela po željah domačih navijačev na San Siru. Po globinski podaji Massima Odda je že v četrti minuti zadel Zlatan Ibrahimović. 10 minut kasneje je z najlepšim golom na tekmi izenačil Argentinec Javier Pastore. Po vodstvu Palerma v začetku drugega polčasa so pobudo prevzelo domači. Ibrahimović je bil nevaren, a za končnih 2:2 je zadel rezervist Urby Emanuelson. "Skoraj bi dobili tretji gol, lahko pa bi ga dali tudi sami. Važno je, da nismo izgubili," je po tekmi strnil trener Milana, Massimilano Allegri. Odločala bo tako povratna tekma na vroči Siciliji, ki bo 10. maja. Glede na dva gostujoča gola pa so naši "Palermovići" v boljšem položaju.

Inter je na prvi polfinalni tekmi italijanskega pokala z 1:0 premagal Romo. Čeprav je sodnik gol Dejana Stankovića v drugi minuti tekme (najverjetneje neupravičeno) razveljavil, pa to srbskega nogometaša ni zmedlo in tik pred iztekom prvega polčasa je nogometaše Interja na olimpijskem stadionu v Rimu popeljal v vodstvo z 1:0. Stanković ima očitno rad evrogole: pred dvema tednoma je zadel s polovice igrišča na San Siru na tekmi proti Schalkeju, tokrat pa je s pravo bombo s kakšnih 25 metrov z desne strani premagal domačega čuvaja mreže Donija. Domači so izjemno priložnost v prvem polčasu zapravili v deveti minuti tekme, ko je Mirko Vučinić po podaji Marca Borriella v kazenskem prostoru Interja zgrešil nemogoče: s štirih metrov je popolnoma osamljen v napadu slabo zadel žogo, ki se je odkotalila mimo vrat Julia Cesarja. V drugem polčasu ni bilo zadetkov, tako da so se zmage na prvi polfinalni tekmi v Rimu veselili gostje. Povratna tekma bo 11. maja.

V francoskem pokalu so se branilci naslova Paris SG sprehodili v finale, kjer jih čaka Lille. Na sredini polfinalni tekmi so s 3:1 premagali drugoligaša Angers.

Italijanski pokal, polfinale:

AC Milan : Palermo 2:2 (1:0)
Ibrahimović (4), Emanuelson (76); Pastore (1:1), Hernandez (53)
Iličić je igral od 45 minute, Bačinović je ostal na klopi.

Roma : Inter 0:1 (0:1)
Stanković (45)

Francoski pokal, polfinale: 

Nice : Lille 0:2 (0:1)
Hazard (44), Gervinho (46) 

Angers : Paris SG 1:3 (0:1)
Renouard (57); Bodmer (23), Nene (51), Hoarau (63)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.