Šport > Nogomet
31 ogledov

Palermo zagrizel za Berića in Cesarja

Robert Berić je tik pred selitvijo v Italijo. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Predsednik nogometašev Palerma je dejal, da si želi napadalca Maribora Roberta Berića, ki pa naj bi se kalil v Bariju. Palermo želi izvesti tudi menjavo s Chievom in pripeljati Boštjana Cesarja.

Slovenija in Italija sta sosednji državi. Do Vidma je le kratek skok, vendar pa je, kar zadeva nogometni svet, jasno, da se slovenski nogometaši v zadnjem času največ preseljujejo daleč na jug, na Sicilijo k Palermu.

Zadnja tarča predsednika Palerma Maurizzia Zamparinija je mladi napadalec Maribora 19-letni Robert Berić, ki ga s klubom iz Sicilije povezujejo že pol leta, v zadnjem času pa naj bi se zanj zanimal tudi Porto.

Berić je trenutno najbolj vroč nogometaš iz slovenske lige na trgu. Lahko potrdim, da je blizu prestopa v Italijo. Potrdim lahko tudi, da se zanj zanima Palermo, vendar le skozi solastniški delež z še enim klubom (50:50).
 
Berić za začetek na posojo
Zamparini je v italijanskih medijih izrazil željo, da si želi Berića pripeljati v klub, vendar pa naj bi 19-letnika najprej poslal na nogometno kaljenje v Serio B k Bariju, ki se je letos poslovil od prvoligaške druščine. Italijanski mediji podrobno spremljajo člana Maribora, zanj pa so zapisali, da je daleč največji dragulj slovenskega nogometa, prav zato pa Zamparini v njem vidi dolgoročno naložbo.

"Berić je trenutno najbolj vroč nogometaš iz slovenske lige na trgu. Lahko potrdim, da je blizu prestopa v Italijo. Potrdim lahko tudi, da se zanj zanima Palermo, vendar le skozi solastniški delež s še enim klubom (50:50). Eden od treh morebitnih solastnikov je Bari, druga dva pa sta nižje rangirana kluba iz Serie A," nam je zaupal nogometni agent Amir Ružnić, ki je še pojasnil, da Zamparini 19-letnika trenutno ne vidi kot izdelanega nogometaša, zato se bo moral leto, dve ali tri kaliti v kakšnem drugem klubu.

Berić naj bi bil druga okrepitev po Argentincu z italijanskim potnim listom Maurom Cettom, ki je v lanski sezoni igral za francoski Toulouse. Ko so novinarji Zamparinija vprašali, koliko misli nameniti za omenjeni okrepitvi in če se številka res vrti okoli petih milijonov, je ta odvrnil: "Manj, mnogo manj."



To je realna možnost. Za Kurtića se je Chievo zanimal že pred odhodom v Palermo in ni del paketa, kot pišejo mediji. Kurtić bo z zdajšnjim klubom odpotoval na priprave, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari razvile.
Amir Ružnić
V igri tudi Boštjan Cesar?
Nogometna tržnica v Palermu deluje s polno paro, v igri za prihod v klub iz Sicilije pa naj bi bil tudi Boštjan Cesar, ki je sicer pred kratkim pogodbo s Chievom podaljšal do konca leta 2013. Slovenski reprezentančni branilec naj bi bil po pisanju italijanskih medijev del menjave med Palermom in Chievom. Novi trener rožnatih Stefano Pioli namreč v svojih vrstah želi videti Cesarja, ki ima za seboj dobro sezono, v kateri je v 32 nastopih dosegel tri zadetke. "Za nogometaše, ki jih ne zastopam, ne morem dajati pojasnil," pravi Ružnić, ki smo ga poprosili še za komentar tretjega Slovenca, ki ga povezujejo s prestopi na italijanskem škornju Jasmina Kurtića.

V paketu s Cesarjem naj bi bila za Palermo zanimiva še Chievova nogometaša Kevin Constanta in Andrea Mantovani, v obratno smer pa naj bi odpotovala Matteo Darmian in Slovenec Jasmin Kurtić. "To je realna možnost. Za Kurtića se je Chievo zanimal že pred odhodom v Palermo in ni del paketa, kot pišejo mediji. Kurtić bo z zdajšnjim klubom odpotoval na priprave, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari razvile," pravi Ružnić, ki za konec dodaja še to, da se Josip Iličić zagotovo še eno leto ne bo preselil iz Palerma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.