Šport > Nogomet
13 ogledov

Palermo zaspan in poražen brez Slovencev

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Armin Bačinović Saša Despot
Po zimskem premoru se nadaljuje Serie A. Palermo je doma izgubil proti Napoliju. Inter je za peto zaporedno zmago s kar 5:0 ugnal Parmo. Udinese je pred nedeljskimi večernimi tekmami skočil na vrh z zmago proti Ceseni (4:1), a je njegov trud kmalu izničil Milan.

Armin Bačinović je vso tekmo preždel na klopi, Josipa Iličića pa ni bilo v moštvu Palerma zaradi kazni. In rožnati so delovali zaspano, Napoli jih je z lahkoto preskočil. Udeleženci Lige prvakov so imeli že po slabi uri prednost 3:0, zadeli so Goran Pandev, Edinson Cavani in Marek Hamšik, kozmetično ozaljšanje rezultata pa je bilo delo Fabrizia Miccolija.

Milan se je, potem ko je tam nekaj ur kampiral Udinese, vrnil na vrh italijanske Serie A, potem ko je z 2:0 premagal Atalanto. Zlatan Ibrahimović je 11-metrovko v zadetek pretvoril že v prvem polčasu, drugi gol pa je bil delo Kevina-Princea Boatenga. Juventus pri Lecceju ni slavil ravno prepričljivo, edini gol za starod amo je zabil Alessandro Matri. Boštjan Cesar in Bojan Jokić sta za Chievo odigrala vso tekmo, njuno moštvo pa je z 0:2 izgubilo z Romo. Valterja Birse ni bilo v kadru Genoe, ki jo je porazil Cagliari.

Dvojček Udinesejevega kapetana

Včasih lahko povedeš tudi prezgodaj, kar je na svoji koži na prvi nedeljski tekmi Serie A občutil Udinese s Samirjem Handanovićem, ki je na domači tekmi proti Ceseni povedel s prvim strelom tekme, nato pa do konca polčasa zaspal in dobil gol za izenačenje. Kapetan Antonio Di Natale je izkoristil podajo Antonia Flora Floresa, a so gostje izenačili, ko je Éder Citadin Martins v Handanovićevo mrežo pospravil odbitek, potem ko je žoga stresla njegovo prečko. Adrian Mutu je zapravil celo veliko priložnost za vodstvo še pred polčasom.

Videmčani so za povratek na vrh lestvice v drugem polčasu postavili stvari na svoje mesto. Kwadwo Asamoah jih je vrnil v vodstvo, ko pa je bil pri Ceseni zaradi drugega rumenega kartona izključen še Maurizio Lauro, je bilo vsega konec. Srb Dušan Basta in še drugič Di Natale sta v razmaku le sedmih minut zabila za visoko zmago Videmčanov, ki tudi v novem letu ne znižujejo pritiska nad vodilnimi ekipami Serie A.

Petarda Interja za peto zaporedno zmago

Inter se po obupno slabem začetku sezone počasi le pobira. Črno-modri so po zimskem premoru v 17. kolu Serie A proti Parmi vpisali peto zaporedno zmago in se še približali vodilnim mestom na lestvici. Milančani so bili pred svojimi gledalci zelo prepričljivi, saj so goste odpravili s kar 5:0.

Nogometaši Interja so strelske vaje začeli v 13. minuti, ko je zadel Diego Milito, že pet minut kasneje pa je Thiago Motta podvojil vodstvo. Argentinski napadalec je še pred koncem prvega polčasa povišal na 3:0. V drugem polčasu pa sta zmago Interja potrdila Pazzini in Faraoni.

V prvi tekmi tokratnega kola je Siena presenetljivo s 4:0 odpravila četrti Lazio, ki ga s klopi vodi Slovenec Edi Reja.

Serie A se vrača: z ali brez Téveza, Pata?

Bo Cárlos Tévez, problematični as Manchestra Cityja, le prišel v AC Milan? Argentinec pred začetkom 17. kola Serie A v šahu drži tudi Alexandra Pata, ki se ob pritoževanju nad "pomanjkanjem komunikacije" s trenerjem Massimilianom Allegrijem želi združiti z nekdanjim trenerjem pri Rossonerih Carlom Ancelottijem, ki je medtem prevzel nove bogataše Paris Saint-Germain (PSG). Kakšno naključje, da je na prijateljski tekmi med PSG in Milanom v sredo v Dubaju edini gol zabil, uganili ste, Pato.

"Pred tekmo sem pozdravil Carla Ancelottija, kot je tudi prav in kot se pričakuje," je povedal Pato. "Je bil moj agent v Dubaju? Vi veste več od mene," je še pristavil, potem ko je Milan prek svoje uradne spletne strani sporočil, da bo Pato "verjetno ostal", petkova izdaja športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport pa se je na naslovnici bohotila s fotografijo Téveza, njegovega svetovalca Kie Joorabchiana in podpredsednika Milana Adriana Gallianija, ki so v Riu de Janeiru uživali ob sproščenem kosilu.

Živahno je tudi po drugih klubih – vezist Juventusa Fabio Quagliarella bi lahko odšel ali k Interju ali k AS Romi, Lazio pa naj bi se zanimal za Bayernovega Hrvata Ivico Olića. Vezist Rome David Pizarro naj bi jezen zapustil sredin trening, nemudoma pa so ga začeli povezovati z odhodom v Juventus.

Pri Genoi slovenskega reprezentanta Valterja Birse bo prvo tekmo vodil novi trener Pasquale Marino, ki je po odpustu Alberta Malesanija obljubil spremembo sistema igre, ki bi lahko blagodejno vplival tudi na za zdaj slabo italijansko kariero Šempetrčana. Genoa bo v nedeljo gostovala na Sardiniji pri Cagliariju. Oba vodilna, Milan in Juventus, bosta na prvih tekmah novega leta gostovala, Rossonere pa verjetno čaka malce težje delo, saj se bodo pomerili z Atalanto in prvim strelcem lige Germanom Denisom.

Udinese bo s Samirjem Handanovićem lovil vodilne pri Ceseni. Napoli bo na derbiju juga gostoval pri Palermu, verjetno še brez svojega zvezdniškega nakupa iz Čila, 22-letnega napadalca Eduarda Vargasa.

Italijanska liga, 17. kolo:

Siena : Lazio 4:0 (3:0)
Destro (11, 81), Calaio (35, 45/oba 11-m)
RK: Bizzarri (45/Lazio)

Inter Milan : Parma 5:0 (3:0)
Milito (13, 41), Motta (18), Pazzini (56), Faraoni (79)

Udinese : Cesena 4:1 (1:1)
Di Natale (1, 82), Asamoah (54), Basta (75); Eder (39)
RK: Lauro (61/Cesena)
Samir Handanović (Udinese) je odigral celo tekmo.

Atalanta : Milan 0:2 (0:1)
Ibrahimović (22/11-m), Boateng (82)

Bologna : Catania 2:0 (0:0)
Cherubin (50), Di Vaio (90)
RK: Biagianti (78/Catania)

Rene Krhin (Bologna) je bil na klopi

Cagliari : Genoa 3:0 (1:0)
Larrivey (13/11-m), Ibarbo (56), Granqvist (72/ag)
RK: Moretti (66/Genoa)
Valter Birsa (Genoa) ni bil v ekipi.

Lecce : Juventus 0:1 (0:1)
Matri (27)

Novara : Fiorentina 0:3 (0:2)
Jovetić 20./11-m, 49., Montolivo 42.

Roma : Chievo 2:0 (1:0)
Totti (34, 78/oba z 11-m)
Boštjan Cesar in Bojan Jokič (Chievo) sta igrala vso tekmo

Palermo : Napoli 1:3 (0:3)
Miccoli (88); Pandev (35), Cavani (54), Hamšik (40)
Josipa Iličića ni bilo v ekipi zaradi kazni, Armin Bačinović (oba Palermo) je tekmo presedel na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.