Šport > Nogomet
29 ogledov

Papež povečal zbirko: dobil še dres Buffona

Conte Buffon papež Frančišek Rim Vatikan sveti sedež
1/7
EPA
Zbirka dresov papeža Frančiška se veča iz tedna v teden. Vse od njegovega imenovanja, ko se je razvedelo, da je velik nogometni navdušenec, navijaču argentinskega San Lorenza gostje obvezno prinesejo tudi podpisane klubske in reprezentančne majice. Papež je v torek sprejel italijanske prvake Juventus in dobil, uganili ste, njihov dres.

Delegacijo Juventusa, ki je obiskala Sveti sedež v Vatikanu, so sestavljali predsednik Andrea Agnelli, generalni direktor Giuseppe Marotta, izvršni direktor Aldo Mazzia in predstavnika šampionske ekipe, trener Antonio Conte ter vratar in dolgoletni kapetan Gianluigi Buffon.

Papež Frančišek se je s "prijatelji Juventusa", kot so jih poimenovali ob sprejemu, na zasebni avdienci v palači Carpegna pogovoril o nedavno osvojenem 29. scudettu, ki se ga je Juve razveselil v pravkar končani sezoni.

To je bil drugi zaporedni naslov za trenerja Conteja in Buffona, ki je papežu izročil tudi obvezno darilo – svoj podpisan dres s številko ena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.