Šport > Nogomet
28 ogledov

Pariški župan vidi Becksa kot novo turistično atrakcijo

Beckham Paris dres Saint Germain PSG Pariz prestop novinarska EPA
Pariški župan Bertrand Delanoe je v petek pozdravil prihod nogometnega zvezdnika Davida Beckhama k lokalnemu prvoligašu Paris Saint-Germainu. Po njegovem mnenju bo "Becks" za turiste podobna atrakcija, kot sta sedaj Eifflov stolp in Notredamska katedrala.

"To je zelo dobra novica, ki samo še pridoda k podobi Pariza v svetu ... On je velika športna osebnost z mednarodnim občinstvom," je za radio Europe 1 dejal pariški župan Bertrand Delanoe in zaželel dobrodošlico Davidu Beckhamu, ki bo v njegovem mestu igral do konca sezone.

"To je izvrstno za to mesto, ki je že zdaj vrhunska turistična destinacija, in kjer je deset odstotkov služb v turističnem sektorju. Nogomet je izjemen šport delavskega razreda - to ni igra za snobe, to je igra za celotno prebivalstvo, predvsem za otroke iz predmestja," je še dejal dolgoletni član socialistične stranke.

Beckham je Parižane osvojil že na prvi novinarski konferenci, kamor je sicer debelo zamudil, nato pa na navdušenje vseh oznanil, da bo pet mesecev pri Paris Saint-Germainu igral zastonj - celotno plačo bo namreč namenil dobrodelnim organizacijam, ki skrbijo za otroke.

Samo dresi bodo prinesli 17 milijonov evrov

Mediji so bili malce bolj zadržani ob prihodu nekdanjega vezista Manchester Uniteda, Real Madrida in nazadnje Los Angeles Galaxyja. Pod vprašaj pristavljajo predvsem njegovo pripravljenost, njegov prihod pa vidijo kot marketinško potezo.

"Pripravljenost? Hitrosti nisem izgubil, saj je nikoli nisem imel," se je na omenjeni novinarski konferenci pošalil Beckham. Njegovi dresi so že naprodaj na spletni strani PSG, kjer morajo kupci zanj odšteti po 100 evrov. Strokovnjaki ocenjujejo, da bo samo prodaja dresov pariškemu klubu prinesla 17 milijonov evrov.

Katarski lastniki kluba so po prihodu k francoskemu prvoligašu za okrepitve zapravili že prek 200 milijonov evrov, med drugim pa na Park princev pripeljali Zlatana Ibrahimovića, Javierja Pastoreja, Ezequiela Lavezzija ter Brazilca Thiaga Silvo in Alexa.

"Investitorji so zvesti vrednotam Pariza in vrednotam športa," težav z arabskimi vlagatelji ne vidi pariški župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.