Šport > Nogomet
20 ogledov

Parkirišče, vredno 500 milijonov evrov

Estadio Mane Garrincha EPA
Najdražji nogometni stadion svetovnega prvenstva v Braziliji danes služi kot parkirišče avtobusov.

Estadio Mane Garrincha v glavnem mestu Brazilije po koncu svetovnega prvenstva ne opravlja svoje primarne naloge, temveč se je prelevil v najdražje parkirišče na svetu.

Organizatorji SP so za izgradnjo stadiona porabili skoraj 500 milijonov evrov, s čimer je Mane Garrincha postal najdražji objekt mundiala 2014 in drugi najdražji stadion v zgodovini, za londonskim Wembleyjem.

Stadion, ki sprejme 72.000 obiskovalcev, je lani gostil tekmo za tretje mesto med Nizozemsko in Brazilijo, od takrat pa njegove kapacitete še zdaleč niso bile izkoriščene.

avtobus parkirišče | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Brazilska prestolnica nima nogometnega velikana, lokalni klubi pa na tekme ne privabijo več kot nekaj tisoč gledalcev, zato bi igranje na tem stadionu zaradi stroškov vzdrževanja pomenilo velike izgube. V letu 2015 sta bili na njem odigrani le dve prijateljski tekmi, objekt pa se je v iskanju dodatnega zaslužka spremenil v center za vzdrževanje avtobusov.

Nepremišljeno ravnanje z denarjem države, kjer je ogromno revščine, je že pred začetkom prvenstva sprožilo številne demonstracije. Brazilija bo po lanskem SP prihodnje leto organizirala še olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.