Šport > Nogomet
3 ogledov

Parkirišče, vredno 500 milijonov evrov

Estadio Mane Garrincha EPA
Najdražji nogometni stadion svetovnega prvenstva v Braziliji danes služi kot parkirišče avtobusov.

Estadio Mane Garrincha v glavnem mestu Brazilije po koncu svetovnega prvenstva ne opravlja svoje primarne naloge, temveč se je prelevil v najdražje parkirišče na svetu.

Organizatorji SP so za izgradnjo stadiona porabili skoraj 500 milijonov evrov, s čimer je Mane Garrincha postal najdražji objekt mundiala 2014 in drugi najdražji stadion v zgodovini, za londonskim Wembleyjem.

Stadion, ki sprejme 72.000 obiskovalcev, je lani gostil tekmo za tretje mesto med Nizozemsko in Brazilijo, od takrat pa njegove kapacitete še zdaleč niso bile izkoriščene.

avtobus parkirišče | Avtor: Twitter Twitter

Brazilska prestolnica nima nogometnega velikana, lokalni klubi pa na tekme ne privabijo več kot nekaj tisoč gledalcev, zato bi igranje na tem stadionu zaradi stroškov vzdrževanja pomenilo velike izgube. V letu 2015 sta bili na njem odigrani le dve prijateljski tekmi, objekt pa se je v iskanju dodatnega zaslužka spremenil v center za vzdrževanje avtobusov.

Nepremišljeno ravnanje z denarjem države, kjer je ogromno revščine, je že pred začetkom prvenstva sprožilo številne demonstracije. Brazilija bo po lanskem SP prihodnje leto organizirala še olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.