Šport > Nogomet
18 ogledov

Partizan spet boljši od Zvezde

Grobari grobarji veselje proslavljanje zmaga navijaci jug
1/12
Reuters
Po genovskih incidentih so bile vse oči in ves strah uprte v Beograd, kjer sta se v soboto pomerila večna rivala Crvena zvezda in Partizan. Ob strogih varnostih ukrepih so z golom Moreire slavili "Grobari" (1:0).

Izjemna policijska prisotnost, kot je Beograd med "večitim" derbijem še ni videl, je zaznamovala tekmo med Crveno zvezdo in Partizanom na Marakani. Po sramotnih incidentih srbskih navijačev v Genovi, so državne oblasti seveda usmerile vse moči v preprečevanje podobnih ekscesov, to pa jim je uspelo z okrog pet tisoč policisti. Po prestopu k črno-belim je prvič na Marakani zaigral tudi vratar Vladimir Stojković, ki je bil v Genovi glavna tarča pristašev Zvezde in je po napadu na avtobusu šokiran izpustil tekmo. Tudi na sobotnem obračunu je bil deležen glasnih žvižgov. Tekmo je sicer že v šesti minuti odločil Moreira in "Grobarom" prinesel že četrto zaporedno zmago nad večnimi rivali, s katero so jih tudi ujeli in prehiteli na lestvici. Zvezda na zmago nad bližnjimi sosedi čaka že od 1. marca 2008 ...

Stojković pa po koncu tekme ni ostal dolžan "Delijam" in je ob proslavljanju zmage stekel proti polni južni tribuni z navijači Partizana. Pokazal jim je majico s pomenljivim napisom: "Oprostite mi na ružnoj prošlosti!" (Oprostite mi za grdo preteklost!). Rdeče-beli pristaši so ga ob odhodu v tunel skušali zadeti s stoli in ostalimi predmeti, a do večjih incidentov ni prišlo.

Srbska liga, 9. kolo:

Lestvica:
1. Partizan 22 točk (+1)

2. Crvena zvezda 22 (+1)
3. Vojvodina 18
4. Rad 17
5. Spartak 13
...
14. Metalac 2
15. Čukarički 2
16. Hajduk 1

Crvena zvezda : Partizan 0:1 (0:1)
Moreira (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.