Šport > Nogomet
9 ogledov

Partizan v LP po enajstmetrovkah

Cleo je zabil dvakrat
1/13
Žurnal24 main
Partizan se po šestih letih in po pravi drami v Bruslju veseli uvrstitve v Ligo prvakov. Beograjčani so se uvrstitve v skupinski del LP razveselili šele po streljanju enajstmetrovk, potem ko so vodili že z 2:0.

Partizan je iz Beograda v Bruselj odšel z remijem (2:2), Srbi pa so na tekmi hitro povedli preko izjemnega Clea, ki je zabil v 15. minuti. A Brazilec se s sedmim zadetkom v kvalifikacijah ni zadovoljil in v 53. minuti je še enkrat premagal vratarja Silvia Prota. Domačim navijačem so nogometaši Anderlechta le dobrih 10 minut kasneje vrnili nekaj upanja, saj je mrežo Beograjčanov zatresel Romelu Lukaku. Da je bilo veselje še večje, je s pravim evrogolom zadel Guillaume Gillet in slabih 20 minut do konca je kazalo na podaljške, ki smo jih tudi dočakali. Dočakali pa smo tudi enajstmetrovke! V loteriji so bili boljši Beograjčani, zadeli so trikrat, medtem ko je bil Anderlecht uspešen zgolj dvakrat.

Werder napredoval po malem čudežu
Dvoboj se je za Sampdorio začel sanjsko. Že v osmi minuti so domači preko Giampaola Pazzinija, ki je izkoristil natančno podajo Antonia Cassana, povedli z 1:0. A za pravo navdušenje na stadionu Liugija Ferrarisa je Pazzini poskrbel le pet minut kasneje, ko ga je odlično zaposlil Marius Stankevičius, ki je Italijanu žogo dobesedno nastavil na volej, ta pa je s pravo bombo še drugič na tekmi ugnal vratarja Tima Wieseja.

Na začetku drugega polčasa je znova napadla Sampdoria, toda Werderju je kasneje uspelo vzpostaviti ravnotežje. V 85. minuti pa je goste ''umiril'' italijanski napadalec Antonio Cassano, ki je s peto s kakšnih petih metrov premagal vratarja Wieseja in domačim priboril vodstvo s 3:0. Toda v 93. minuti je Rosenberg poskrbel za šok v Genovi. Z zadetkom je izsilil podaljšek, v katerem pa je za Werder zabil Claudio Pizarro (3:2). Nemci so se tako kljub porazu zaradi prednosti s prve tekme (3:1) uvrstili v skupinski del Lige prvakov.

Basel je v gosteh pri Šerifu branil zmago z 1:0 s prve tekme, na koncu pa gostiteljem zabil kar tri gole. Slovenski nogometaš Miral Samardžić zaradi kazni rumenih kartonov na tekmi za Moldavce ni nastopil.

Sevilla, ki je izgubila že prvo tekmo, tudi na domačem stadionu Ramona Sancheza Pizjuana ni uspela zmagati. Braga je bila boljša s 4:3 in to je pomenilo, da so Andaluzijci ostali brez tako želene Lige prvakov. V skupinski del LP je napredoval tudi izraelski Hapoel, ki je remiziral s Salzburgom (1:1).

 

Četrto predkolo Lige prvakov:

 

Anderlecht : Partizan 2:3* (0:1) /2:2/
Lukaku (64), Gillet (71); Cleo (15, 55)
*po enajstmetrovkah

 

Šerif : Basel 0:3 (0:0) /0:1/
Streller (74), Frei (80, 87)


Hapoel Tel Aviv : RB Salzburg 1:1 (0:1) /3:2/

Zahavi (90); Douglas (42)

 

Sampdoria : Werder Bremen 3:2 (2:0) /1:3/
Pazzini (8, 13), Cassano (85), Rosenberg (92), Pizarro (20)

Sevilla : Braga 3:4 (0:1) /0:1/

Fabiano (60), Navas (84), Kanoute (90); Matheus (31), Lima (58, 85, 90)

 

Moštvo v odebeljenem tisku napreduje v skupinski del

/izidi prvih tekem/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.