Šport > Nogomet
16 ogledov

Partizanov remi z Anderlechtom

1/14
Žurnal24 main
Beograjski Partizan se je v 4. kolu kvalifikacij za Ligo prvakov na prvi tekmi z belgijskim Anderlechtom doma razšel z 2:2. Miral Samardžić je izgubil proti Baslu. Hapoel je slavil v Salzburgu.

Beograjski Partizan je na zadnji stopnici pred Ligo prvakov na prvi tekmi z Anderlechtom iztržil remi. Za Belgijce je prvi zadel Guillaume Gillet v 54. minuti. Že tri minute kasneje je Grobarje z izenačenjem osrečil Cleo. Anderlechtov Jan Lecjaks je nato v 64. minuti dosegel avtogol, za izenačenje pa je v 66. minuti poskrbel Roland Juhasz.

Edini sredin slovenski predstavnik v Ligi prvakov je bil branilec Šerifa Miral Samardžić, ki je za svoje moštvo odigral vso tekmo. Moldavijci so z 0:1 klonili v Baslu. Edini gol je dosegel Valentin Stocker.

"Zadovoljni smo z igro, ne pa z rezultatom. Pri 2:1 smo pričakovali tretji zadetek, drugi Anderlechtov pa nas je presekal. To je bila odlična tekma, prava evropska, v Bruslju bomo napadli napredovanje," je po srečanju dejal trener Partizana Aleksandar Stanojević. Njegov kolega Ariel Jacobs pa je pripomnil: "Če bi odigrali malo bolj zrelo, bi bilo drugače. Dali smo tri gole, a imamo le izenačenje. Ampak to je nogomet."


Werder Bremen
je v 18 minutah trikrat zatresel mrežo Sampdorie za zmago s 3:1. Clemens Fritz je z levico zadel v 51. minuti, Torsten Frings je realiziral 11-metrovko v 67., Claudio Pizzaro pa je dodal zadetek dve minuti kasneje. Gol upanja je za Sampdorio v 90. minuti dosegel Giampaolo Pazzini. Hapoel iz Tel Aviva je na gostovanju ugnal Salzburg, portugalska Braga pa doma Sevillo.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 4. kolo, prve tekme:

Partizan Beograd : Anderlecht              2:2 (0:0)
Werder Bremen : Sampdoria Genova           3:1 (0:0)
Basel : Šerif Tiraspol                     1:0 (0:0)
Salzburg : Hapoel Tel Aviv                 2:3 (1:2)
Braga : Sevilla                            1:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.