Šport > Nogomet
16 ogledov

"Partizanu bom ukradel naslov"

1/7
Žurnal24 main
Kar se je šušljalo že nekaj dni, je v četrtek postalo uradno. Robert Prosinečki je novi trener Crvene zvezde. "Moj prvi cilj je, da izničim Partizanovo prednost in jim ukradem naslov prvaka."

Upravni odbor srbskega nogometnega velikana Crvene zvezde je v četrtek imenoval nekdanjega odličnega hrvaškega nogometaša Roberta Prosinečkega za novega trenerja. Ta je že prispel v Beograd in spregovoril o ciljih. Na vročem trenerskem stolčku je zamenjal Aleksandra Kristića, ki je moral beograjski klub zapustiti zaradi slabih rezultatov. Podpisal naj bi pogodbo za dve leti in pol, prejemal pa bo 20 tisoč evrov mesečne plače.

Postal je prvi hrvaški trener po letu 1990, ki bo vodil srbski klub. "Izziv je zelo velik. Moj prvi cilj je, da izničim Partizanovo prednost in jim ukradem naslov prvaka," je dejal v prvi izjavi. "Podpora navijačev bo odvisna od rezultatov. Prepričan sem, da lahko ekipi prinesem veliko uspehov, kot sem jih v času svojega igranja za Zvezdo." Zanje je igral štiri leta. "Moja vizija Crvene zvezde je, da igramo napadalni nogomet, da držimo žogo in dominiramo nad nasprotnikom. Tako smo igrali, kot sem bil jaz v tej ekipi."

Nekdanji član Real Madrida in Barcelone je svojo trenersko pot začel pred štirimi leti, ko je bil pomočnik selektorja hrvaške reprezentance Slavena Bilića. "Delo z Bilićem je zame neprecenljiva izkušnja. Veliko sem se naučil od njega," je dejal Prosinečki. Vodenje nekdanjega kluba, kjer je pred leti opozoril nase, pa bo njegov prvi samostojen trenerski posel. Prosinečki je bil član najboljše generacije v zgodovini Zvezde, ki je leta 1991 osvojila prestižno Ligo prvakov. Za rdečo-bele je v 117 tekmah dosegel 24 golov.

ja vizija Crvene zvezde je, da igramo napadlni nogomet, da držimo žogo in dominiramo na nasprotnikom. Tako smo igrali, kot sem bil jaz v tej ekipi.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.