Šport > Nogomet
18 ogledov

Paulo Coelho podpira brazilsko kandidaturo

Brazilsko kandidaturo je podprl tudi znameniti avtor Alkimista Paulo Coelho. Žurnal24 main
Brazilija je danes na trnih, saj naj bi v popoldanskih urah FIFA tudi uradno dodelila organizacijo svetovnega prvenstva leta 2014 deželi kariok.
Brazilija je imela danes na zasedanju izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (FIFA) sklepno predstavitev kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2014 in se prikazala kot dežela priložnosti. V polurnem šovu na sedežu FIFA v Zürichu so danes Južnoameričani, sicer petkratni svetovni prvaki, opozorili zlasti na blagodejne socialne in ekonomske učinke organizacije mondiala. Delegacijo je vodil brazilski predsednik Luiz Lula da Silva, pri predstavitvi pa so sodelovali tudi predsednik nogometne zveze Ricardo Teixeira, selektor Carlos Dunga, najboljši nogometaš SP 1994 Romario ter znani književnik Paulo Coelho.

"To je nacionalni projekt," je ob tem dejal minister za šport Orlando Silva. Brazilija je sicer edini kandidat za organizacijo SP 2014, saj je Kolumbija od kandidature odstopila. Vendar pa je FIFA večkrat poudarila, da bo, če ne bo zadovoljna z brazilsko kandidaturo, ponovila razpis kandidature. Odločitev o gostitelju SP 2014 naj bi FIFA sprejela danes pozno popoldne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.