Šport > Nogomet
28 ogledov

Pavlin: Če bi jaz ostal, bi prišel Mandarić

Miran Pavlin pravi, da ga je zanimal samo boj z Mariborom za naslov prvaka, ne p Žurnal24 main
Miran Pavlin je bil do pred nekaj tedni glavni protagonist obuditve velike Olimpije, nato pa je nepričakovano odšel iz kluba. Objavljamo prvi del pogovora z njim, drugi sledi popoldne.
Ostajate v bežigrajskem klubu kot igralec?
Že pred nekaj časa sem se odločil, da v tem klubu kot igralec ne bom več ostal, niti kot funkcionar. Mislim, da se je po štirih letih ena knjiga zaprla, čas je, da se odpre nova. Olimpija mora biti profesionalen, ne pa polprofesionalen ali celo amaterski klub.

Kaj vas je v Olimpiji najbolj zmotilo?
Kot športni direktor sem odstopil zato, ker po seji izvršnega odbora nisem videl športne prihodnosti v smislu, da bi me uprava podpirala. To je edini razlog. Ekipa je bila sestavljena tudi za prvo ligo, morda celo za vrh. A stvari so šle v drugo smer. Mene ne zanima osmo ali deveto mesto, ampak samo prvo. Tako kot je bilo v zadnjih štirih letih. Zanimalo me je samo prvo mesto in boj z Mariborom za naslov prvaka. Ocenil pa sem, da ta uprava mojih želja ali pa idej ni mogla uresničiti.
 
 

Kot športni direktor sem odstopil zato, ker po seji izvršnega odbora nisem videl športne prihodnosti v smislu, da bi me uprava podpirala.

Miran Pavlin

 
Ampak tista seja izvršnega odbora je po besedah sodelujočih minila v mirnih tonih. Niso pričakovali vašega odstopa.
Škoda, ker ni bilo kamer. Kdor bi to doživel, bi verjetno že tam odstopil. Rekel sem, da bi rad imel sklep, da s kakšnim igralcem pred pripravami podaljšam pogodbo za 25 dni ali pa da pripeljem kakšnega novega igralca, da bomo šli skupaj na priprave. Pa mi predsednica reče: 'Saj še starih nismo plačali, na nove sploh ne bomo šli.' S kom naj se potem pogovarjam? In ko sem to slišal, sem že končal. Nima smisla.

Miran Pavlin derbijev z vijoličastimi očitno ne bo več igral. © Saša Despot

 
S klubom imate še dveletno pogodbo.
Kot športni direktor nisem imel nobene pogodbe, ampak samo sklep izvršnega odbora. Res pa je, da imam še dve leti svetovalno pogodbo s klubom.

Držijo govorice, da ste vi pripeljali v klub največjega pokrovitelja Izeta Rastoderja?
Držijo.

V kakšnih odnosih sta?
Nekaj časa sva bila v zelo dobrih odnosih, potem so šle najine ideje v različne smeri. Tako pač je v življenju.

Ste slišali za govorice, da naj bi se v četrtek na skupščini kluba na predsedniški stolček vrnil Franci Zavrl?

To je zelo zanimivo. Ne vem, zakaj se je potem v tretji ligi umaknil. To so neke igre, ki sem jih predvidel. Točnega ozadja ne poznam. Morda imam paranojo, ampak mislim, da ne. Sem pa vesel, da pride nazaj. Mi bomo vedno v oblakih, naši priimki ne bodo pozabljeni. Kritični bomo do dela v Olimpiji. Iz Olimpije se po taki zgodbi fizično lahko umakneš, v resnici pa nikoli. Vedno bodo prišli novinarji in postavljali vprašanja. Mi bomo največja opozicija v zgodovini Olimpije.

 
 

V zadnji sezoni je pomagal z desetimi odstotki proračuna, v novi sezoni bi zagotovo z od 25 do 30 odstotki, če pa bi prodal Leicester City, o čemer se pogovarja, pa bi verjetno pod določenimi pogoji prišel na velika vrata.

Miran Pavlin o Milanu Mandariću

 
Slaviša Stojanović bo najverjetneje prevzel vodenje Olimpije. Vaš komentar?
On sam najbolje ve, kakšen je položaj v Celju in kaj mu ponujajo pri Olimpiji. Zaveda se, kakšen igralski kader ima na razpolago.

Kako blizu je bil dejansko vstopu v Olimpijo Milan Mandarić?
Če bi jaz ostal v klubu, bi zagotovo prišel. V zadnji sezoni je pomagal z desetimi odstotki proračuna, v novi sezoni bi zagotovo z od 25 do 30 odstotki, če pa bi prodal Leicester City, o čemer se pogovarja, pa bi verjetno pod določenimi pogoji prišel na velika vrata.

Koliko je bilo političnih pritiskov?
Pritiski so bili že v tretji ligi. Ves čas so bili. Ali je to politično, gospodarsko ... To je pri nas vse povezano. Olimpija je prevelika zgodba, da ne bi bila pomembna za gospodarstvo in politiko.

"Nikoli ne moreš reči ne," o vrnitvi med zmaje pravi Pavlin. © Fotosi.si

 
Bi vas še kdaj zanimala vrnitev v Olimpijo?
Nikoli ne moreš reči ne. Če bi rekel, da me ne zanima velika Olimpija, taka, kot smo jo mi načrtovali, bi lagal. Ampak zraven morajo biti povsem drugi ljudje.

Kako ste sodelovali z županom?
Midva nisva imela nobenih težav. Vedno sem ga cenil kot športnega človeka, ki je ogromno naredil za rokomet. Mislim, da bo moral na koncu udariti po mizi. Olimpija je le na njegovem dvorišču, v Ljubljani, in mora speljati zadeve, kot je treba. Ker vsi ti ljudje, ki so zdaj v klubu, niso na ravni velike Olimpije. On pa po mojem vseeno zelo razume šport. Njegova naloga je, da to nekako uredi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.