Šport > Nogomet
11 ogledov

Pavlin: "Chelsea varuje višja sila"

Miran Pavlin Luka Koper Prva liga slovenska liga prvenstvo Barbara Milavec
Nekatere znane akterje v slovenskem nogometu smo povprašali, kakšen razplet pričakujejo v sobotnem finalu Lige prvakov. Večina napoveduje slavje Bayerna.

Pred sobotnim finalom Lige prvakov na Allianz areni v Münchnu smo znane obraze slovenskega nogometa prosili za njihovo mnenje. Kdo bo zmagovalec? Zakaj tako mislijo? Kakšen bo končen rezultat?

Prvi je bil na vrsti športni direktor ljubljanske Olimpije Milenko Ačimović: "Sicer bom v tem finalu navijal za Chelsea, ampak mislim, da bo slavil Bayern. Glavni razlog za to je sijajni dvojec Riberry-Robben, vlogo pa bo zagotovo odigralo tudi domače igrišče. Napovedujem zmago Bayerna z 2:0."

Še eden izmed bivših slovenskih reprezentantov Primož Gliha je bil malce bolj previden v svojih napovedih: "Zdaj se bo videlo, koliko manjkajoči igralci pomenijo za obe ekipi. Mislim, da bosta igralca, kot sta Terry in Ivanović, zelo manjkala ekipi Chelseaja, saj sta to dva nosilca igre pri Londončanih. Vsekakor je Chelsea bolj oslabljen od Bayerna in na bolj ključnih položajih. Bavarci imajo večje možnosti tudi zaradi Allianz arene, a Angležev ne gre kar tako odpisati. Če so premagali Barcelono na Nou Campu z igralcem manj, lahko premagajo vsakogar. Kot smo videli tudi v finalu EP U-17, nogomet ni pravičen, tako kot to velja za življenje. Včasih se tekma izide povsem v nasprotju s potekom srečanja, tako da rezultata ne bi napovedoval. Upam na tekmo z veliko zadetki."

Naslednji na našem seznamu je bil naš legionar v Italiji, ofenzivni vezist Palerma Josip Iličić: "Mislim, da bo slavil Bayern, recimo z 2:0. Takega mnenja sem predvsem zaradi domačega terena Bavarcev, ki bo velika prednost, obenem pa Londončanom manjkajo pomembni igralci na ključnih pozicijah."

Najbolj izmed vseh je izstopalo mnenje Mirana Pavlina, bivšega reprezentanta in nekdanjega športnega direktorja in igralca Kopra, ki zdaj službuje pri NK Maribor: "Favorita ni, to je finale, možnosti so 50:50. Večina misli, da bo slavil Bayern, sam pa kanček več možnosti pripisujem Chelseaju. Nihče ni pričakoval takšnega razpleta v polfinalu, vsi so stavili na finalni El clasico. Zdi se, kot da bi neka višja sila hotela videti Londončane na vrhu Evrope. V zadnjih desetih letih so vložili ogromno sredstev, velikokrat so bili že povsem blizu naslova, tako da je letos njihovo leto. Napovedujem zmago Chelseaja!"

Zadnji, ki smo ga poklicali, je bil (morda) nekdanji član naše izbrane vrste Aleksandar Radosavljević, ki je bil šaljivo razpoložen: "Kdo že igra v finalu?(smeh) Prednost dajem Bayernu, eden glavnih razlogov za to je domač teren. Poleg tega pa so me navdušili s svojo predstavo v polfinalu, ko so bili več kot enakovredni madridskemu Realu. Rezultat? Zmaga Bavarcev z 2:1."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.