Šport > Nogomet
30 ogledov

Pavlin in Udovič pričakujeta zmago

Miran Pavlin meni, da Slovenci v kvalifikacijah realno lahko zasedejo drugo mest Žurnal24 main
Pred prvo tekmo Slovenije v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2012 proti Severni Irski smo se pogovarjali s članoma zlate generacije, Miranom Pavlinom in Sašom Udovičem.

"Pričakujem zmago, ker smo že v prejšnjih kvalifikacijah pokazali, da smo boljši. Zmaga bi bila super popotnica za Beograd. Start v kvalifikacije pa je zelo pomemben in Severno Irsko praktično moramo premagati,“ nam je svoja pričakovanja pred današnjo tekmo v Ljudskem vrtu (20.45) razkril Miran Pavlin, medtem ko je Sašo Udovič dejal: "Kratko in jedrnato pričakujem zmago. Smo kvalitetnejši, imamo samozavest. Konec koncev pa igramo doma in moramo iti na zmago. Seveda pa moramo nasprotnika spoštovati in biti pozorni.Severni Irci so bili v dneh pred tekmo izjemno samozavestni in so vsi po vrsti napovedovali, da bodo nocoj v Ljudskem vrtu naredili vse, da kvalifikacije začnejo z zmago: "Oni pred kvalifikacijami morajo govoriti, da bodo zmagali, ampak njihova realnost je ta, da se že po dveh ali treh tekmah poslovijo od velikega turnirja. Oni v tej skupini ne bi smeli konkurirati za najvišja mesta,“ pa v sposobnosti Otočanov dvomi Pavlin, ki meni, da je realen domet varovancev Matjaža Keka na koncu kvalifikacij drugo mesto: "Prvo mesto je želja, vendar jaz menim, da je naš realen cilj drugo mesto. Za to drugo mesto moramo čim več točk zbirati že od samega začetka in morda se nam bo na koncu ponudila priložnost za prvo mesto.

Slovence že v torek čaka druga tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ko bodo gostovali v Beogradu. "O tekmi s Srbijo še ne bi govoril. O drugi tekmi ne moreš razmišljati, če nisi odigral niti prve. Vsa koncentracija mora biti usmerjena v današnjo tekmo, ko pa bo sodnik odpiskal konec tekme, potem se pa začne razmišljati o Srbiji,“ še pravi Udovič, ki tudi tokrat največ pričakuje od celotne slovenske ekipe: "Ta reprezentanca je v preteklosti dokazala, da je najmočnejša kot ekipa, tako da pričakujem, da bodo naši fantje, tako kot so bili do zdaj, samozavestni in kvalitetni.“ Njegov nekdanji reprezentančni soigralec Pavlin pa pričakuje, da bosta največ pokazala kapetan Robi Koren in najboljši strelec te generacije Milivoje Novaković: "Novaković in Koren morata barko popeljati na pravo pot, saj sta onadva vodji te ekipe in najpomembnejša člena naše ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.