Šport > Nogomet
140 ogledov

Pavlin: Kar delajo v Olimpiji je smešno

Miran Pavlin Profimedias
Nekdanji slovenski reprezentant je v pogovoru za slovenski časnik povedal svoje mnenje o Olimpiji, slovenski reprezentanci, Prvi ligi TS, privatizaciji in tudi o izletu v politiko.

V intervjuju za Večer se je Miran Pavlin dotaknil številnih tem, ki so tako ali drugače povezane z nogometom. Pomočnik športnega direktorja Zlatka Zahovića je spregovoril o finančnem stanju NK Maribor, ki je stabilno, dotaknil pa se je tudi dogodkov v taboru večnih rivalov.

Po Pavlinovem mnenju ima povečana možnost privatizacije klubov in priliv tujega kapitala v slovenske klube lahko slabe posledice, primer za to je po mnenju nekdanjega slovenskega reprezentanta tudi Olimpija pod taktirko predsednika Milana Mandarića.

"Kot družba še nismo tako daleč, da bi vse privatizirali. Ljudje privatizacijo dojemajo kot nekaj slabega. Privatizirali smo Merkur in je šel k hudiču. Nogomet čuti posledice dogajanja v gospodarstvu. Odvetniki so omogočili, da se 74 odstotkov kluba lahko privatizira, a poglejte primere: Velenje, Koper, ne nazadnje Olimpija ... Ne vem, če jim gre ravno dobro," je dejal Pavlin in se ozrl v tabor Ljubljančanov.

"Ker je naš največji konkurent, bi se raje vzdržal, a kar delajo, je smešno. Nad gazdo (Milanom Mandarićem, op. a.) sem razočaran. Mislil sem, da se je v 30 letih v nogometu kaj naučil. Ko se odločiš za neke ljudi, jim moraš dati možnost in jim zaupati. Zakaj si pripeljal za športnega direktorja Nenada Protego, če mu nisi dal niti enega prestopnega roka, v katerem bi odločal? Mislim, da to ni prava pot. A oni imajo denar, plačujejo, naj delajo, kar hočejo," je na račun zeleno-belih povedal Pavlin.

"Vsak lahko dela, kar želi, a ..."

Na delo selektorja članske reprezentance Srečka Katanca ima Pavlin, ki je v svoji karieri igral za Naklo, Olimpijo, Dynamo Dresden, Freiburg, Karlsruher SC, Porto, nikozijska Olympiacos in APOEL ter Koper, nekaj konkretnih pripomb. Motijo ga nekatere metode, odnos do igralcev vijoličastih in do slovenske lige. 

"Vsak zase lahko dela, kar želi, a zadnja zgodba z bioenergetiki nima kaj iskati v profesionalnem športu. Po rezultatu se bo merilo, ali bo šla zgodba naprej. V Mariboru pa ne moremo biti ravno veseli, kako reprezentanca izbira naše igralce (...) Govorimo, da je slovenska liga slaba. Ni res! Vse generacije reprezentantov so prišle iz slovenske lige. Vsako leto je boljša," je za Večer dejal Pavlin.

Politika ga ne mika več

Pavlin se je v preteklosti preizkusil tudi kot kandidat na listi SDS, a ga sedaj ne vleče več v politiko. Vendar priznava, da je v Sloveniji politika tesno povezana s športom.

"Mladost norost. To me ne zanima več, nogomet je moje življenje. Je pa naš posel tudi političen, klub se srečuje s politiko, sponzorji so povezani s politiko, vse je povezano."

Komentarjev 2
  • Avatar Mitja Grmovšek
    Mitja Grmovšek 21:04 03.maj 2017.

    Mandarič: Maribor se bo boril za drugo mesto! hahahahahhahahahhaha

  • allstarr111 14:38 03.maj 2017.

    Še en mojster frizure, ma dejte no fuzbal je zadnja reč kar slovence zanima zadnji čas (poudarek na SLOVENSKI FUZBAL)