Šport > Nogomet
10 ogledov

Pavlin: "Lahko premagamo Dinamo"

Žreb se je poigral in slovenski prvak je znova dobil hrvaškega. (Foto: Gregor Ka Žurnal24 main
V drugem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov se bosta pomerila slovenski in hrvaški prvak, Koper in Dinamo. Prva tekma bo v Zagrebu. "Prepričan sem, da jih lahko dobimo in gremo naprej," trdi Miran Pavlin.
Olimpija bo v prvem kolu kvalifikacij za Evropsko ligo igrala z bosanskim Širokim Brijegom. Tekmi bosta prvega oziroma 8. julija. Prva bo v Ljubljani. Gorica bo v drugem predkolu igrala z boljšim iz dvoboja med danskim Randersom in Dudalengom iz Luksemburga. Maribor pa je dobil madžarski Videoton.

Zgodil se bo nov nogometni boj Slovenije in Hrvaške. Nekaj let nazaj so se za preboj v tretje kolo kvalifikacij za Ligo prvakov z zagrebškim Dinamom borili nogometaši Domžal, letos se bodo novi slovenski prvaki Koprčani. Tako so se zavrtele kroglice na ponedeljkovem žrebu. Prva tekma bo 13. ali 14. julija v Zagrebu, druga pa 20. ali 21. julija v Sloveniji. Športni direktor in nogometaš kluba Miran Pavlin je prepričan v uspeh.

Miran, dobili ste Dinamo, kakšen je bil vaš prvi odziv?
Da to ne more biti res. Bili so prvi od šestih kombinacij in mi takoj za njimi. Jaz sem prepričan, da jih lahko dobimo in gremo naprej v tretje kolo.

Prejšnji teden ste z njimi na prijateljski tekmi izgubili z 1:0.
A s to prijateljsko tekmo smo videli, da niso noben bau bau. Lahko smo prepričani, da gremo lahko naprej.

A to je bil najtežji možni nasprotnik v bonu.
Če bi izbirali, bi res izbrali koga drugega, a mislim, da smo tako kvalitetni, da lahko z njimi igramo nogomet.

Danijel Marčeta je 21-letni nogometaš iz Kranja. Zadnje leto in pol je bil nogometaš Partizana, a v zadnji sezoni je bil posojen na Škotsko v Falkirk.

Boste zato posegli po še kakšni okrepitvi?

Mislim, da smo se danes vse zmenili za prihod Marčete iz Partizana. Z njim bi dobili hitrost in tako imeli kvalitetno ekipo za Ligo prvakov.

Bo odločala druga tekma doma?
V to sem prepričan. Na prvi tekmi bo veliko taktike. Skušali bodo doseči razliko, a mislim, da imamo kvaliteto in se nam ni treba nič bati.

Koper in Dinamo sta prejšnji teden odigrala prijateljsko tekmo v Zagrebu, ki jo je dobil hrvaški klub z 1:0. Edini zadetek je dosegel Matthias Chago, potem ko je z močnim strelom s 25 metrov premagal vratarja Ermina Hasiča.

Slovenske prvake pri Dinamu cenijo, trener Velimir Zajec, nekdanji reprezentant Jugoslavije, ki je na trenerskem stolčku po lanski sezoni zamenjal Krunoslava Jurčića meni, da njegovo moštvo ne bo imelo lahkega dela: "Da igramo s slovenskimi klubi, je očitno usoda, ki se često ponavlja. Na prijateljski tekmi so pokazali resnost, izkušenost in čvrstost. Polni so močnih in izkušenih igralcev, tako da nam ne bo lahko. Dobro je, da prvo tekmo igramo v Zagrebu. Pričakujem pomoč navijačev, saj bosta tekmi najvažnejši za nadaljnjo uvrstitev v Evropo. Prve tekme so vedno najtežje, kar se vidi tudi na svetovnem prvenstvu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.