Šport > Nogomet
33 ogledov

Pavlin: "Ne bomo izgubili"

Pavlin Cvijanović Maribor Luka Koper superpokal Ljudski vrt Gregor Katič
Ob 20.15 na prvi tekmi drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov pri zagrebškem Dinamu gostuje slovenski prvak Koper. "V Zagrebu ne bomo izgubili," je samozavesten Miran Pavlin.
Brez poškodb
Slovenski prvaki nimajo nikakršnih težav s poškodbami. "Vsi vemo, kako pomembna tekma je to. Maksimalno smo pripravljeni," pravi Pavlin. Priložnost za igro bo dobil napadalno usmerjeni vezist Danijel Marčeta, v obrambi pa bo proti bivšemu klubu zaigral Kristjan Polovanec.

"To je naša najpomembnejša tekma v sezoni. Dobro smo pripravljeni. Imamo tako kakovostno ekipo, da v Zagrebu ne bomo izgubili, potem pa bomo na povratni tekmi delo dokončali in napredovali v naslednje kolo," prvo evropsko preizkušnjo slovenskih prvakov napoveduje alfa in omega koprskega moštva Miran Pavlin.

Samozavest na 
vrhuncu
Kanarčki so se v Zagreb podali že včeraj. Sinoči so v terminu tekme opravili trening, sicer pa obračun z modrimi v objemu hotelske klime pričakujejo močno samozavestni. "Upravičeno smo polni samozavesti! Za seboj imamo dobre rezultate," trdi Pavlin in doda, da se Koper v Zagrebu ne bo samo branil: "Poskusili jih bomo presenetiti, od prve minute bomo napadali Butinov gol in ga poskušali premagati. Če bodo toliko boljši, pa se bomo z 11 možmi branili."

Ustaviti Sammirja
Koprčani Dinamo dobro poznajo, z njim so se pomerili v pripravah na novo sezono. Kaj je recept za zmago? "Vse se vrti okrog Brazilca Sammirja. Njega moramo zaustaviti, tudi s podvajanjem. Paziti moramo na strele Badlja in Ibaneza iz velike razdalje. Če to ustavimo, mislim, da imamo v protinapadih potrebno kakovost, da zabijemo gol," še pravi Pavlin, ki bo imel s soigralci pomoč s tribun. V Zagreb bosta namreč pripotovala dva avtobusa navijačev.

Upravičeno smo polni samozavesti!
Miran Pavlin
Igral bo tudi Mandžukić
Trener zagrebškega Dinama, legendarni Velimir Zajec, bo nocoj na igrišče poslal napadalno usmerjeno moštvo. V igri bodo trije napadalci, tudi Mario Mandžukić, ki po poškodbi še ni povsem okreval. "Zagreb je prazen, a vseeno pričakujem okrog deset tisoč gledalcev. Podcenjujemo Slovence, ampak oni so bili na SP, mi pa ne," pravi Zajec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.