Šport > Nogomet
29 ogledov

Pavlin: "Štirje goli so misija nemogoče"

Pavlin Badelj Dinamo Zagreb Luka Koper Liga prvakov kvalifikacije Maksimir Saša Despot
"Štirje goli so misija nemogoče," pred nocojšnjo povratno tekmo z Dinamom napoveduje Miran Pavlin, pred tednom dni še igralec in športni direktor Kopra, od jutri pa morda že bivši član prvakov.

Če bo prišlo do korenitih sprememb, sem še pripravljen pomagati, sicer pa so bile moje besede dokončne.
Miran Pavlin

Nogometaši Luke Koper bodo ob 20.15 v Novi Gorici igrali povratno tekmo drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov. Njihove možnosti za napredovanje so minimalne, saj so pred enim tednom v Zagrebu izgubili z 1:5. Na prvi tekmi so izbranci Nedžada Okčića kljub dejstvu, da je bil Dinamo v vlogi nespornega favorita, razočarali. Po zelo spodbudne prve pol ure je nastopil razpad sistema, ki je praktično že določil potnika v naslednje kolo. Po tekmi je odjeknila še napoved Mirana Pavlina, do tiste tekme igralca in športnega direktorja kluba, da je odigral svoje zadnje srečanje. Je mislil resno? Poklicali smo ga na dan povratne tekme.

Miran, po porazu na prvi tekmi z Dinamom ste dejali, da je bila to vaša zadnja tekma. Je bila to resna napoved ali pa ste jo izrekli v afektu?
Ne, ne, ni bilo v afektu. Počakali bomo do jutri, da se konča ta zgodba z Dinamom. Nato se bomo usedli. Če bo prišlo do korenitih sprememb, sem še pripravljen pomagati, sicer pa so bile moje besede dokončne. Danes bom tekmo le gledal.

Kot športni direktor pa ostajate v klubu?
Vse argumente za in proti bomo dali na mizo jutri. Imel bom ideje za spremembe, da bi dali klub dve stopnički višje. Če se to ne bo dalo, zame prihodnosti v klubu ni več. Želim si ostati, a klub je treba prej dvigniti na višjo raven. Če bo to uspelo, se splača še pol leta, leto zdržati kot "stand by profi", za stagniranje pa nisem. Zadaj mora biti zgodba, brez zgodbe pa je nesmiselno.

Je bil poraz z Dinamom za vas osebno tako veliko razočaranje?
Ja, zelo. Leto in dva meseca sem živel za to. Vedel sem, da s pomočjo Evrope lahko naredimo resen klub. Predvsem s finančno injekcijo iz Evrope bi lahko dve, tri leta v miru delali in se ne bi vsak mesec bali, ali sploh bodo plače.

Kaj so razlogi, da je šlo nenadoma vse narobe, da ste tako visoko izgubili?
Meni po enem tednu še niso jasni. Svoje ideje bom jutri predstavil, potem bo pa uprava povedala svoje.

Za stagniranje nisem. Zadaj mora biti zgodba, brez zgodbe je pa nesmiselno.
Miran Pavlin
Pred prvo tekmo z Dinamom ste napovedovali zmago, a izgubili 1:5. Lahko zdaj zmagate 4:0?
V nogometu je sicer vse mogoče, a realno gledano bi bila minimalna zmaga in častno slovo od Evrope dobra za fante. Dinamo je resna ekipa in zna letos v Evropi narediti še kaj več. Mi smo bili na prvi tekmi malo preveč naivni. Pol ure smo igrali zelo dobro, odprto, nato pa se je začelo krvavenje.

Kaj se je sploh zgodilo? Prvih 20 minut ste igrali tako dobro, da bi lahko celo vodili 3:0.
Če bi v nogometu znal vse pojasniti, bi bil vseved. Do danes še ne vem. Slej ko prej bomo tudi to analizirali, predvsem jaz v glavi. Upam, da se bo uprava strinjala, sicer pa gremo vsak svojo pot.

Morda v glavah določenih igralcev ni bilo vse na pravem mestu?
Z igralci od Zagreba nisem kontaktiral. Tudi danes bom le na tribuni. Z nikomer nisem govoril. Jutri je dan d.

Dinamo nima več Maria Mandžukića, ki je prestopil v Wolfsburg. Bo zato Kopru kaj lažje?
Lažje bo, ker igramo doma v Gorici, kjer je manjše igrišče in Dinamu ne bo lahko. Vseeno pa so štirje goli skoraj misija nemogoče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.