Šport > Nogomet
144 ogledov

Pavlin: "Z ekipo iz druge lige prvaki"

Pavlin konferenca razprava Olimpija Ljubljana klub mikrofon
1/20
Benjamin Kovač
Navijaška skupina Green Dragons je pripravila javno razpravo o stanju in viziji nogometnega kluba Olimpija Ljubljana. Udeležili so se je številni nekdanji in zdajšnji vidni člani kluba, poleg pa je bil tudi zurnal24.si.

Zame je Olimpija Real in tu bi v perspektivi morali igrati najboljši slovenski nogometaši.
Safet Hadžić

Ne pa tudi v zadnjem času najbolj v medijih prisotna člana vodstva kluba Izet Rastoder in Franci Zavrl. Zdi se, da je poanta "opozicije“, kot je nekdanje igralcev Olimpije, ki so za klub brcali v nižjih ligah, označil novi trener Dušan Kosič, jasna – glavni zaviralec je predsednik Izet Rastoder, ki naj bi se po več namigih vmešaval v delo stroke. Najbolj jasno je svoje mnenje v zvezi s tem oblikoval Amir Karić: "Kar dela Rastoder, je smešno in škodi klubu. Tistega, ki se mu bo postavil po robu, bo 'utopil'. Oditi so morali Miran Pavlin, Robert Volk, Miha Šporar, poglejte, kaj se je zgodilo Sebastjanu Cimerotiču … Poleg Rastoderja moram omeniti še Francija Zavrla. Ko se boste znebili teh dveh ljudi, bo Olimpija spet zmagovala. Če ne bo prva na lestvici, bo vsaj druga."
KDO VSE JE SODELOVAL NA JAVNI RAZPRAVI O USODI ZMAJEV IN KAJ SO POVEDALI, SI OGLEJTE V GALERIJI.

Očitno obstajajo ljudje, ki so pripravljeni vložiti denar v Olimpijo. Tone Hrovatič je namreč dejal, da ima vlagatelja in da je celo dejal Izetu Rastoderju, da če bo odstopil, bo sam pripeljal tega človeka, da Olimpija ne bo spet izpadla v peto ligo. Pokrovitelj pa je pripravljen znova postati tudi Dušan Olaj (podjetje Duol), vendar "za to še ni pravi trenutek".

Direktor Olimpije Luka Velepič je priznal, da je bilo finančno stanje ob njegovem prihodu v klub 1. septembra lani katastrofalno, dolg pa je po njegovih besedah znašal milijon evrov. Zdaj pa ima Olimpija nekaj več ko 600 tisoč  evrov pozitivnega stanja. Vodja mladinskega pogona Grega Židan je izpostavil katastrofalne pogoje za vadbo klubskega naraščaja. Velepič je odgovoril: "Katastrofalnega stanja se zavedamo. Sredstva za izboljšanje so za to že namenjena, vendar nismo dobili dovoljenja Mestne občine Ljubljana, ki ga pričakujemo." Gre predvsem za montažne garderobe. "Na dan mojega prihoda v klub ni bilo evra za izplačilo julijskih dohodkov," je še dejal Velepič.

Trener Kosič je potrdil, da vmešavanja vodstva v svoje delo ne bo dovolil, eden redkih operativcev v klubu Sanel Konjevič pa je zbrane vprašal – ko je bilo govora o skromnem organizacijskem delu Olimpije –, kdo bi bil pripravljen sodelovati. Kandidatov ni bilo. Na začetku je pomenljivo pripomnil: "Glede na to, da ste tu številni egi, sem vesel, da smo se zbrali za isto mizo" Dodal je tudi, da bo v ponedeljek javnosti razkrita finančna bilanca kluba.

Če Olimpija športnega dela kluba ne bo prepustila nogometnim ljudem, bodo težave.
Jani Pate

Med najdejavnejšimi na okrogli mizi je bil Miran Pavlin, eden tistih, ki naj bi bili "izgnani" iz kluba: "Z Rastoderjem konsenz ni mogoč," je zatrdil in dodal: "Ekipa, ki je za Olimpijo igrala v drugi ligi, je bila veliko boljša kot FC Koper. Absolutno bi bili prvaki." Obrnil se je tudi k Simonu Sešlarju in Safetu Hadžiću, rekoč: "Zakaj sta se pustila vplivati (Rastoderju, op. a.)? S tem sta si sama skopala nogometno jamo."

Razpravljavci so se med drugim dotaknili tudi zloglasne tekme v Kranju pred dvema sezonama, ki je Olimpija ni odigrala: "Da je bila zadeva v Kranju napaka, sem že povedal. Za njo bom stal. To se je zgodilo iz velike emocionalne stiske igralcev, ki so dali vse za Olimpijo. Mediji z izjemo nekaterih niso želeli slišati druge plati," je dejal Pavlin. Nekdanji vratar zmajev Robert Volk ga je dopolnil: "V to napako smo šli zavestno. Hoteli smo, da izpade kot opozorilo, da pri Olimpiji tako ne bo šlo več naprej. Tudi če se zadeva v Kranju ne bi zgodila, smo že bili na seznamu za odpis." Lupo je na očitke, da so bili pri Olimpiji zaradi denarja, odgovoril: "V drugi ligi sem zaslužil 800 evrov bruto, okrog 400 neto." Prvi trener "nove“ Olimpije Primož Gliha je izdal, da je Volk, ki se je na treninge vozil iz Kopra, večkrat celo prespal na stadionu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.